Élet-Stílus

Premier League: váltás az élen

A szezont gyengén, két vereséggel kezdő Tottenham Hotspur hazai pályán javított, négy góllal verve az újonc Derby Countyt az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában. Az élen jelenleg a Wigan áll.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A nagy négyes közül egy sem lépett pályára az angol bajnokság szombati játéknapján. A bajnok Manchester United városi rangadót játszik a City-vel, a Chelsea az Anfield Roadra látogat, az Arsenal pedig a Blackburnhöz hivatalos vasárnap.

Pályára lépett viszont a szezont csapnivalóan kezdő, de a szakértők szerint az ötödik helyre jó eséllyel pályázó Tottenham együttese. A Hotspur az első két fordulóban meglepetésre kikapott, ezek után az újonc Derby County ideális ellenfélnek tűnt, egy kis önbizalomszerzésre. A londoniak ki is használták a lehetőségeiket, és már negyedóra elteltével eldöntötték a három pont sorsát.

Örülhetnek Portsmouth-ban, hogy nem adták el a nyáron Nwanko Kanut. A nigériai játékos négy percen belül válaszolt a Bolton ellen Anelka góljára, és innentől kezdve a hazaiak akarata érvényesült. A Wanderers rém gyengén rajtolt, három meccsen nulla pontot gyűjtött, míg szombati ellenfele a Portsmouth már ötnél jár.

Az első két meccsén győztes, s ezzel listavezető Everton menetelése megszakadt: a liverpooliak kikaptak a Reading otthonában. A tabella élére így a Wigan együttese állt, amely az újonc Sunderlandet verte három góllal.

Feltehetően azonban csak egy napig marad a tabella élén a kiscsapat, hiszen vasárnap az eddig veretlen Manchester City és a Chelsea is pontokat gyűjthet. Az előbbinek van erre kevesebb esélye, hiszen a bajnokot fogadja, a Liverpool-Chelsea összecsapás végeredményét lehetetlen megtippelni.

Premier League, 3. forduló:
Tottenham Hotspur-Derby County 4-0
Gól:
Malbranque (2., 6.), Jenas (14.), Bent (80.)

Birmingham City-West Ham United 0-1
Gól:
Noble (70., 11-esből)

Fulham-Middlesbrough 1-2
Gól:
McBride (16.), illetve Mido (55.), Cattermole (88.)

Reading-Everton 1-0
Gól:
Hunt (44.)

Wigan Athletic-Sunderland 3-0
Gól:
Heskey (16.), Landzaat (62., 11-esből), Sibierski (69., 11-esből)

Portsmouth-Bolton Wanderers 3-1
Gól:
Kanu (16.), Utaka (30.), Taylor (88. 11-esből), illetve Anelka (12.)

Newcastle United-Aston Villa 0-0

Vasárnap:
Manchester Cit-Manchester United 14:30 ó
Blackburn Rovers-Arsenal 16
FC Liverpool-Chelsea 17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik