Élet-Stílus

Hajnal a legjobbak között a Bundesligában

Hajnal Tamás, a Karlsruhe magyar válogatott labdarúgója a 10. helyen zárta a Bundesliga őszi idényét a Kicker című szaklap rangsorában, a középpályások között pedig az ötödik.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A hatodik helyen telelő KSC nyáron igazolt 26 esztendős karmestere többek között olyan sztárokat előz meg a tekintélyes szaklap által közzétett rangsorban, mint a brazil Zé Roberto (Bayern, 17.), a holland Rafael van der Vaart (Hamburg, 24.), a világbajnok olasz Luca Toni (Bayern, 50.) vagy éppen a 2006-os vb-gólkirály német Miroslav Klose (Bayern, 54.).

A Kicker 1-5-ig osztályozza a játékosokat (az egyes a legjobb), és Hajnal – a bayernes Martin Demichelisszel holtversenyben – 2,88-es kalkulussal a 10. helyen zárta az őszt.


Hajnal a legjobbak között a Bundesligában 1

A legjobbak között tartján számon (AP)


A legjobban a Nürnberg (két gól), a Schalke (két gólpasz) és a Hertha BSC (egy gól) ellen szerepelt, ezeken 1,5-ös osztályzatot kapott a Kickertől, és nem mellékesen: a csapata mind a három találkozót megnyerte. Hajnal ősszel 16 Bundesliga-meccsen lépett pályára, és öt gólig, valamint hat gólpasszig jutott, ekképp az „összetett” 10. helye mellett a középpályások között is előkelő pozícióban szerepel, az ötödik. Itt is, ott is Simon Rolfes (Leverusen, 2,62) áll az élen.

Ami pedig a német élvonal többi magyar légiósát illeti: a Hannover alkalmazásban álló Huszti Szabolcs (3,69) a 116., míg a Hertha BSC-ben futballozó Dárdai Pál (3,75) a 127. helyen tanyázik. Hasonló lista a Bundesliga II-ben is készült, ezen Torghelle Sándor (Jena, 3,93) a 186., míg Szabics Imre (Augsburg) nevét hiába keressük…

Bundesliga-rangsor, Bundesliga 2-rangsor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik