Élet-Stílus

Primera División: Barca-siker vezéráldozattal

A Barcelona simán nyert Valenciában, ám a katalánok örömébe üröm is vegyült: Lionel Messi combsérülést szenvedett, amely miatt biztosan nem léphet pályára a Real elleni rangadón.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Barcelona könnyed győzelmet aratott idegenben a Valencia ellen, a katalánok mégis fejüket fogva távoztak a Mestallából. Ennek oka, hogy a csapat sztárja, Lionel Messi súlyos sérülést szenvedett, le is cserélték.

Az első diagnózis szerint az argentin klasszis combjában elszakadt az izom, s emiatt egy hónapos kihagyás vár rá. Ez azt jelenti, hogy a szezon egyik legfontosabb mérkőzésén, a jövő hét vasárnap esedékes Real Madrid elleni bajnoki rangadón, a Clasicón nem szerepelhet.


Primera División: Barca-siker vezéráldozattal 1

Kidõlt a sorból – a legrosszabbkor… (Getty)


„Ez a legrosszabb, ami történhet a Barcelonával. Messi nagyszerű játékos, egymaga képes eldönteni egy-egy meccset, ráadásul jó formában is volt. Remélem, olyan hamar felépül, amilyen hamar ez csak lehetséges” – magyarázta Txiki Begiristain sportigazgató. „Ez a sérülés Messinek és a csapatnak is nagyon rosszkor jött” – tette hozzá igencsak gondterhelten Frank Rijkaard vezetőedző.

Ami a Valencia elleni meccset illeti: a Barca végig fölényben játszott, a vártnál is könnyebben szerezte meg a három pontot. Szűk félóra alatt már két góllal vezetett. A 13. percben Eto’o két védőn is áthámozta magát, s lőtt végül a kapuba, majd a 27. percben egy tetszetős támadás végén mattolta Canizarest, aki mozdulni sem tudott a lövésre. A Valencia gyakorlatilag semmi veszélyt sem jelentett a vendégkapura, majd a szünet után újabb gólt kapott.

A 62. percben a Messi helyére beálló Giovani ziccerben lövés helyett önzetlenül Gudjohnsenhez játszott, aki aztán az üres kapuba lőtt, kialakítva így a 3-0-s végeredményt, melynek köszönhetően a Barcelona egy pontra megközelítette a vasárnap pályára lépő Realt.

Szombaton a másik katalán egylet, az Espanyol is nyert, egy nem különösen érdekes mérkőzésen 1-0-ra verte a tökutolsó Levantét.

Primera División, 16. forduló:
Valencia-FC Barcelona 0-3 (0-2)
Gól:
Eto’o (13., 27.), Gudjohnsen (62.)

Espanyol-Levante 1-0 (1-0)
Gól:
Jarque (9.)

Vasárnapi program:
Deportivo-Real Zaragoza, 17:00
Getafe-Villarreal, 17:00
Real Mallorca-Bilbao, 17:00
Real Betis-Almeria, 17:00
Real Murcia-Santander, 17:00
Valladolid-Sevilla, 17:00
Huelva-Atlético Madrid, 19:00
Real Madrid-Osasuna, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik