Élet-Stílus

Capello bejelentkezett McClaren posztjára

A fogadóirodáknál Jose Mourinho számít a favoritnak, de a portugál szakember néhány hete már jelezte, hogy nem érdekli az angol szövetségi kapitányi poszt. A Real Madridtól nyáron menesztett Fabio Capello viszont szívesen elvállalná a feladatot.

Az angol labdarúgó válogatott hazai pályán 3-2-re kikapott a horvát együttestől szerda este a Wembley-ben. A váratlan vereség azt jelentette, hogy a Gerrardék nem lesznek ott jövőre az osztrák–svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon, Steve McClaren pedig megbukott. A tréner a 2006-os világbajnokság után vette át a válogatott irányítását, korábban a svéd Sven-Göran Eriksson segítője volt.

Menesztését csütörtök délelőtt jelentette be az angol szövetség. Az FA elnöke egyelőre nem akart beszélni a lehetséges utódokról, mert „a helyzet, illetve a válogatott struktúrájának átfogó elemzésére készül”.

A fogadóirodákban Mourinho számít favoritnak, de felmerült a brit sajtóban Martin O’Neill, az Aston Villa trénerének, illetve Guus Hiddinknek, Alan Shearernek és Jürgen Klinsmannak a neve is.

A Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva Fabio Capello is bejelentkezett a posztra. „Fantasztikus feladat lenne, a legjobb korban vagyok, hogy megvívjam ezt a csatát” – mondta a 61 éves mester, akit nyáron annak ellenére elküldtek a Real Madridtól, hogy megnyerték a bajnokságot. Capello a 90-es években az AC Milannal aratott világraszóló sikereket, de később a Juventusszal és az AS Romával is megnyerte a Serie A-t.

A tréner szerint világos, hogy miért szerepel az utóbbi években a várakozások alatt az angol nemzeti tizenegy. „Túl sok külföldi futballista játszik a bajnokságban, az angoloknak így alig jut szerepe a hazai pontvadászatban. Ráadásul egy teljesen más rendszert játsznak klubszinten, mint a válogatottal” – mondta Capello, aki jelenleg az olasz állami televízió szakkommentátoraként dolgozik.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik