Élet-Stílus

Serie A: Nedo Sonetti a Cagliari új vezetőedzője

Nedo Sanetti lett a Serie A-ban szereplő Cagliari új vezetőedzője. A 66 esztendős Sonetti a kedd reggel menesztett Marco Giampaolót váltja a szárd csapat élén.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A tizenegy találkozón csupán kilenc pontot gyűjtő Cagliari jelenleg csak a 17. helyen áll a 20 csapatos olasz élvonalban. A több mint harmincéves edzői múlttal rendelkező Sonetti korábban már kétszer is dolgozott a gárdánál: először a 2001-02-es szezonban, majd a 2005-06-os idényben.

A legjobbjait, Mauro Espositót és David Suazót nyáron kiárusító Cagliari legutóbbi öt bajnokiján csak két döntetlent tudott felmutatni. Ennek ellenére a november 25-i Milan elleni meccsre készülő új szakvezető bizakodó – s szeretné megismételni a legutóbbi menetelést. A 2005-06-os idényben kieső helyről kormányozta „nyugodtabb vizekre” csapatát.

„Olyan minden, mintha csak két hete távoztam volna” – árulta el első sajtótájékoztatóján az új stábot felállító Sonetti. „Meg kell említenem, hogy Giampaolo kiváló munkát végzett, s nem rajta múlott a sikertelenség.”

” Hű maradok majd az általa is kedvelt 4-33-as, illetve 4-4-2-es hadrendhez. Fiatal szakember, benne van a potenciál, s mindenféle irónia nélkül, tapasztalatból állítom, hogy a kudarcokból is lehet tanulni. Sok forduló van még hátra, így távolról sem reménytelen a helyzetünk.”

A csapat teljes kispadja megújul: másodedző a Sonettivel többször is közreműködő Gigino Vallongo lesz, a felkészítésért Gianfranco Ibba, míg a kapusokért Leonardo Cortiula felel majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik