Élet-Stílus

Magyar turisták rekedtek Egyiptomban

Egy utazási iroda szervezésében a Sharm el-Sheikh-be kiutazott 180 magyar turista vasárnap jött volna haza, gépük azonban műszaki okok miatt nem szállt fel Egyiptomban - értesült az Inforádió.

A rádió úgy értesült, a turisták egy része jelenleg szállodájuk teraszán várakozik, míg mások éttermekben ücsörögnek Sharm el-Sheikh-ben, mivel a szobáikból már kiraktak őket.


A magyar turistáknak vasárnap délután négykor kellett volna repülőre ülniük, gépükből azonban folyt a kerozin, így javításra szorult, ezért úgy tájékoztatták őket, hogy késésre kell számítaniuk. Később azt mondták nekik, hogy a gép mégsem szállhat fel – tudta meg a rádióadó a kint rekedt turisták egyikétől.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Szemtanúra!


Ezután egy másik légitársaságtól béreltek nekik repülőt Isztambulból, amely azonban először Magyarországra érkezett, hogy Egyiptomba szállítsa azt a 200 fős magyar turistacsoportot, akiknek már korábban oda kellett volna érkezniük. Ezt a gépet azonban visszafordították az egyiptomi légtérben Budapest felé. Így a kint rekedt magyarok továbbra is – mintegy 26 órája – készenléi állapotban vannak.

A Sharm el-Sheikh-ben “felejtett” turistákat egyelőre senki nem tájékoztatta arról, hogy mikor indulhatnak haza Magyarországra. Ferihegyen pedig hírzárlatot rendeltek el – értesült az Inforádió.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik