Élet-Stílus

Kikapott mumusától a Barcelona

A Villareal hazai pályán nem kis meglepetésre teljesen megérdemelten legyőzte a fáradtnak tűnő katalánokat. A Sevilla idegenbeli győzelmével szakította meg rossz sorozatát, a Valencia pedig játszi könnyedséggel múlta felül a szebb napokat látott Deportivót.

A Barcelona legutóbb a spanyol bajnokságban áprilisban szenvedett vereséget a Villareal otthonában. Az idei szezonban sem sikerült Frank Rijkaard csapatának a vendégszereplése az El Madrigalban. A „sárga tengeralattjáró” ismét elsüllyesztette a katalánokat, akiknél a hétközi válogatott meccsek miatt a legtöbb sztár fáradtan mozgott.

A Barcelonában először kapott a kezdőben helyet az óriási tehetségnek tartott 17 éves Bojan Krkic, aki rögtön egy góllal hálálta meg Frank Rijkaard bizalmát. De nem szaladjunk ennyire előre… Mire a szerb csillag a 24. percben betalált a hazaiak már két góllal vezettek.

Előbb Guille Franco tanári labdáját vágta be Cazorla, nem sokkal később pedig Senna volt eredményes a tizenegyes pontról. Az eset enyhén szólva is kérdéses volt, mivel Eric Abidal a labdát játszotta meg, Robert Pires pedig nagyon el „akart” esni. A játékvezető azonban azonnal beintette a szabálytalanságot, így már két góllal ment a Villareal.

A 24. percben élete első spanyol bajnokin szerzett találatával Krkic faragott a hátrányból, de nem sokkal később Pires megint elesett a tizenhatoson belül, és Senna másodszor is túljárt Victor Valdes eszén. A folytatásban a fásult katalánok nem sokat mutattak, és teljesen megérdemelten szenvedtek vereséget.

A BL-ben érdekelt Sevilla és a Valencia is a szombati játéknapon lépett pályára a Primera Divisiónban. Az utóbbi hetekben bukdácsoló UEFA-kupa-győztes tíz perc alatt elintézte a Levantét Luis Fabiano két góljával, és a Valencia is hamar eldöntötte a Deportivo la Coruna elleni meccsét.

Primera División, 8. forduló:
Deportivo La Coruna-Valencia 2-4
Gól:
Xisco (28.), Diaz (87.), illetve Joaquin (9.), Baraja (15.), Morientes (37., 73.)
Piros lap: Helguera (92., Valencia)

Levante-Sevilla 0-2
Gól:
Fabiano (6., 14., utóbbit 11-esből)

Villarreal-FC Barcelona 3-1
Gól:
Cazorla (2.), Senna (13., 34., mindkettőt 11-esből), illetve Krkic (24.)

Espanyol-Real Madrid 2-1 (1-0)
Gól:
Riera (2.), Tamudo (53.), illetve Sergio Ramos (91.)

Vasárnap:
Almeria-Osasuna 17 ó
Getafe-Real Murcia 17
Real Betis-Racing Santander 17
Recreativo Huelva-Real Mallorca 17
Valladolid-Athletic Bilbao 17
Atlético Madrid-Real Zaragoza 21

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik