Élet-Stílus

SZOT-szállóból Budapest legexkluzívabb lakóingatlana

Közel 20 milliárd forintos beruházás keretében megújul az egykori rózsadombi SZOT-üdülő. A budai panorámát mostanáig csúfító épület unikumnak számít az ingatlanpiacon, mivel egy lakóépület és egy luxusszálloda szolgáltatásait egyesíti magában.

Közel egyéves tervmódosítási és gondos előkészítési folyamatot követően megkezdődött Közép-Európa egyik legkülönlegesebb és legexkluzívabb lakóingatlanának kialakítása. Buda egyik legfrekventáltabb területén lévő, 16 éve üresen álló ingatlan Excelsior Budapest Spa néven kel új életre. A projekt a hazai ingatlanfejlesztések között unikumnak számít Magyarországon. A beruházás során 70 lakás (amelyből 3 penthouse) és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítmények kerülnek kialakításra 22 ezer négyzetméteren. A tervek szerint a nívós lakásokat magába foglaló, nyolcszintes ingatlant egy ütemben, 2008 végén adnák át.


Az ingatlan története

Az 1971-ben épült SZOT-szálló átalakítása rendezetlen jogviszonyok miatt 2004-ben leállt. Az új tulajdonos, a Pro-Hill megegyezett az érintettekkel és folytatta az építkezést. 2005-ben a Budapest Világörökségéért Alapítvány (BVA) megtámadta az építkezést, ugyanis a tervek szerint három szint ráépítésével tízemeletesre magasították és három méterrel kiszélesítették volna az épületet. A Pro-Hill peren kívül megegyezett a BVA-val, s elállt a 2005-ös tervtől. 2007. szeptember végén az épület és a finanszírozás áttervezése után megindult az építkezés.


Házhoz jön a gyógyvíz

Egy ötcsillagos szálloda funkcióit (mint például a recepció, 24 órás porta-, és biztonsági szolgálat, szobaszervíz, garázsmester) nyújtó lakóház mellett kávéház, wellness és spa központ (melyet az épület alatt fakadó, a Lukács fürdőt is ellátó forrás vize táplál), napozóterasz, pezsgőbár, nonstop delikatesz üzlet, valamint két étterem (egy franciás jellegű gyorsétterem és egy hagyományos, „leülős” elegánsabb étterem) is helyet kapna. A kiszolgáló létesítmények nyilvánosak, így a nagyközönség számára is elérhetőek.


A lakástulajdonosok kényelmét biztosító színvonalas szolgáltatások egyike az intelligens házrendszer, amely a következőket foglalja magába: ajtók, liftek irányítására, illetve a szolgáltatásokért való fizetésre alkalmas intelligens kártya, optikai hálózat és wifi rendszer, házimozirendszer, IPTV és VOD (Video On Demand) hangfelismerő szolgáltatások, távolsági és érintőképernyős fűtés- és hűtésvezérlés.



SZOT-szállóból Budapest legexkluzívabb lakóingatlana 1

A lakóépület látványterve – Nézegesse képgalériánkat!


Budapest legdrágább lakásai

Az átlagosan 155 négyzetméteres lakások – amelyek azonban igény szerint összenyitásokkal akár 300 négyzetméteresre is bővíthetők – mindegyike dunai panorámával rendelkezik, amelyről a kelet-nyugati, délkelet-nyugati tájolás gondoskodik. A kiváló fekvésű lakásokhoz körülbelül 30-100 négyzetméteres terasz is tartozik. A lakástulajdonos alapos igényfelmérése után kerülnek kialakításra az elképzelését tükröző belsőépítészeti megoldások (mint például a szauna, házimozi, illetve stíluskoncepciók), amelyek az adott ingatlan árának egyediségét is megszabják. „A 6 500 eurótól (közel 1,6 millió forinttól) induló négyzetméterenkénti lakásárat a belső tér kialakításán kívül a szint, illetve a szinten belüli elhelyezkedés is befolyásolja” – mondta a FigyelőNetnek Gyarmati Ágoston, az Excelsior szóvivője.

A beruházók nemcsak külföldi üzletemberek, befektetők érdeklődésére számítanak a lakásvásárlók között, hanem magyarokra is. Közülük is azokra, akik egyrészt a fővárosban tevékenykedve állandó lakásra vágynak, másrészt vidéki üzletemberek lévén reprezentatív lakást keresnek Budapesten. Sőt, azoknak sem kell tovább várakozniuk, akik már évek óta a Rózsadombon kívánnak elegáns lakást venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik