Élet-Stílus

Magyarország-Málta 2-0

A magyar labdarúgó-válogatott egy évvel ezelőtt hatalmas, sokáig sajgó pofont kapott Máltán, amelyért egy megfiatalított csapat állhat nemes bosszút szombaton az újpesti stadionban. Bátor támadójátékot, koncentrációt és vállalkozókedvet vár csapatától a szövetségi kapitány.

Eredmények:
Skócia-Ukrajna 3-1
Anglia-Észtország 3-0
Szlovákia-San Marino 7-0

Részeredmények:
Örményország-Szerbia 0-0
Feröer-szigetek-Franciaország 0-3
Fehéroroszország-Luxemburg 0-0
Azerbajdzsán-Portugália 0-0
Izland-Lettország 0-0

90+3. perc: Buzsáky három védőt lecselezett, de a végén passz helyett önzőzött. Mindegy, vége a meccsnek, sikerült visszavágni a tavalyi fájó kudarcért.

90+1. perc: Még egy máltai csere a végére: Bajada váltotta Woods-ot.

90. perc: Rajczi eresztett meg egy lövést a tizenhatos bal sarkáról. Habernek könnyedén védett.

86. perc: Ünnepel a hazai közönség. A pályán már nem sok minden történik. Dzsudzsákot lehozta Várhidi Péter, Leandro is kap néhány percet.

83. perc: Feczesin pihenhet, helyén Rajczi Péter. A vendégeknél Schembri a pályán.

Az angolok mérkőzése véget ért: Rooney-ék simán, 3-0-ra verték otthon az észteket.

77. perc: Megvan a meccs! Tőzsér 22 méterről irtózatosan nagy szabadrúgás gólt lőtt. Haber tátott szájjal bámulta, ahogy a labda a jobb kapufáról a hálóba vágódott. (2-0)

75. perc: Filkort váltotta Buzsáky Ákos.

71. perc: Dzsudzsák sokadszorra pontatlan a beadásoknál. Ezúttal ketten is érkeztek középen teljesen üresen, de az egyetlen itthon futballozó kezdőjátékosunk nem találta őket.

65. perc: Cseréltek a vendégek: pályán a nigériai születéső Nwoko.

Jobb a magyar válogatott, de ez egyelőre a második félidőben csak szögletekben nyilvánul meg. Várhidi csapatában a Gera mellett ismét Vass az egyik legjobb.

59. perc: Egy szöglet után ismét West Brom légiósa villant, a gólját azonban les miatt – jogosan – nem adta meg a bíró.

57. perc: A máltaiak hátrányban már nem nyolc emberrel védekeznek, így gyors kontrákra van lehetősége a csapatnak. Dzsudzsák beadása sajnos nem volt pontos. Pillanatokkal később Gera bombázott kapura, Haber bravúrral védte a 23 méterről érkező lövést.

49. perc: Tőzsér parádés kiugratás után egyedül vezethette a labdát kapura, de a középpályás Haberbe lőtte a százszázalékos ziccert.

A fordulás után teljesen beszorult a máltai válogatott. Egy gyors góllal végleg térdre kényszeríthetnénk ellenfelünket.

47. perc: Dzsudzsák remekül látta meg a jobb oldalon érkező Filkort, de a fiatal játékos sokat bibelődött a levétellel, így a kirobbanó kapus megszerezte a labdát.

46. perc: Ismét gurul a labda. Egyelőre egyik kapitány sem cserélt.

Részeredmények: Skócia-Ukrajna 3-1, Anglia-Észtország 3-0, Örményország-Szerbia 0-0, Feröer-szigetek-Franciaország 0-2, Fehéroroszország-Luxemburg 0-0

Az eredményre nem lehet panasz, mutatott játékban még javulhatunk. A máltaiak Fülöp kapujára alig okoztak veszélyt, de a Manchester Unitednek a Ligakupában kettőt vágó Mifsudben bármikor benne van a gól. A vezetés remélhetőleg megnyugtatja a mieinket.

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

44. perc: Filkor jó 25 méterről vállalkozott lövésre, a nem túl erős kísérletet simán fogta Haber a máltaiak kapujában.

41. perc: A bekapott gól után dühösen mennek előre a máltaiak, az eddig csak nézelődő Fülöpnek is akadt már dolga. A szlovákok eközben hazai pályán hetet vágtak San Marinónak a D csoportban.

34. perc: Várható volt, hogy rögzített helyzetből tudunk csak túljárni a vendégek eszén. Egy jobb oldali szöglet után a hosszún érkező Dzsudzsák azonban azonnal visszatette a labdát középre, és Feczesin közelről a bal sarokba csúsztatott. (1-0)

Szépen lassan közel tízezresre duzzadt a nézősereg. Látványos futballra azonban idáig hiába vártak.

28. perc: Sokáig semmi aztán majdnem egy magyar gól. Filkor bal oldali szabadrúgására a röviden érkezett Gera, de a cséká nem találta el jól a labdát.

Kicsit leült a mérkőzés. A máltaiak bátran játszanak, de idáig szerencsére pontatlanul. A magyar válogatott sokszor kapkodva próbálja meg feltörni a vendégek védelmét. A bosnyákok, az olaszok és a törökök elleni teljesítménynek egyelőre nyoma sincsen.

15. perc: Magyar kapufa! Gera egy látványos ollózó mozdulattal lőtte kapura a labdát 8 méterről.

14. perc: A debreceni középpályás rácáfolva szavainkra, először játszotta magát üresre, majd a középen érkező Tőzsérhez gurított vissza – a lövés sajnos megpattant.

10. perc: A jobb oldalunk egyelőre aktívabb, Dzsudzsák nem sokat tett hozzá a mieink játékához a másik szélen. Gera is a jobb oldalon kapott remek labdát, a beadását azonban Feczesin elől üggyel-bajjal összeszedte a vendégkapus.

A máltaiak azonnal, már a mi térfelünkön megtámadják a labdás embert, így nehezen bontakoznak ki a magyar támadások.

5. perc: Gera szerzett remekül labdát a jobb oldalon, Filkort szöktette, akinek az átadása lesen érte a kiugró Feczesint.

2. perc: Rosszul szabadítottak fel a máltai védők a tizenhatos sarkánál, de Feczesin nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, és az égbe lőtte a labdát. Lendületesen kezdett a Várhidi-csapat.

1. perc: A vendégek kezdték a mérkőzést.

Pályán a csapatok. Öt.hat ezren szurkolnak a magyaroknak a Szusza Ferenc Stadionban. A kezdés előtt a nemrég elhunyt Zsivótzky Gyulára emlékeztek.

Tétje a mérkőzésnek már egyik csapat számára sincsen, de a fiatal magyar csapatnak jót tenne egy újabb önbizalomnövelő mérkőzés. Várhidi Péter Vanczák Vilmosra, Hajnal Tamásra és Priskin Tamásra eltiltás, Tóth Balázsra pedig sérülés miatt nem számíthat. A törökök ellen kiállított Gera Zoltánt nem tiltotta el az UEFA fegyelmi bizottsága.

Európa-bajnoki selejtező, C csoport
Magyarország-Málta 2-0
Szusza Ferenc-stadion, Vezeti: Karen Nalbandjan (örmény)
Gól: Feczesin (34.), Tőzsér (77.)

Kezdőcsapatok
Magyarország: Fülöp– Szélesi, Vaskó, Juhász, Balogh– Vass, Filkor, Tőzsér– Gera, Feczesin, Dzsudzsák

Málta: Haber – Scicluna, Dimech, Said, Azzopardi – Pullicino, Briffa, Nwoko, Woods – Mifsud, Schembri

Ajánlott videó

Olvasói sztorik