Élet-Stílus

Bundesliga: Hajnal és Huszti parádéja

Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs is villogott a Bundesliga szombati játéknapján: előbbi két gólpasszal, utóbbi két góllal járult hozzá csapata, a Karlsruhe, illetve a Hannover bravúros győzelméhez.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A forduló előtt a harmadik helyen álló Karlsruhe a második Schalke otthonába látogatott, és 2-0-s, megérdemelt győzelmet aratott, ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán, egyúttal a tavalyi ezüstérmes elveszítette az idei veretlenségét.

Ebben komoly érdemei vannak Hajnal Tamásnak, a korábbi Schalke-játékosnak, aki előkészítőként mindkét gólban főszerepet játszott. A 68. percben két védő között mesterien passzolt a csatár Timm elé, aki a hazai portást kicselezve a kapu közepébe lőtt.

A 83. percben ugyanez a két játékos villant: Hajnal a jobb oldalról egyből középre lőtte a labdát, melyet Timm ezúttal a jobb alsó sarokba jutatott. A magyar válogatott játékos három találatnál és már öt gólpassznál jár.


Bundesliga: Hajnal és Huszti parádéja 1

Huszti Szabolcs: két gól a bajnok otthonában (AP)



Hajnal mellett Huszti Szabolcs is remekelt szombaton, hiszen csapata, a Hannover az ő két góljával győzte le vendégként a bajnok, utóbbi 19 hazai találkozóján veretlen Stuttgartot, amely szinte csaknem végig tíz emberrel futballozott. A válogatottnál az év végéig eltiltott középpályás tizenegyesből szerzett vezetést, majd egy beadás után a kapu jobb oldalába fejelt, beállítva ezzel a 2-0-s végeredményt – s háromra növelve az idei góljai számát.

A történelmi hűség kedvéért: Hajnalt és Husztit is lecserélte edzője a hajrában, és Dádai Pál is csak a szünetig volt a pályán a Hertha BSC Cottbus elleni hazai meccsén, amelynek utolsó percében Pantelics büntetőt hibázott így 0-0-val megosztoztak a felek a pontokon. A Bayern majd vasárnap lép pályára.

Bundesliga, 9. forduló:
VfB Stuttgart-Hannover 0-2 (0-1)
Gól:
Huszti (8., 52., az elsőt 11-esből)
Kiállítva: Fernando Meira (7., Stuttgart)

Schalke 04-Karlsruhe 0-2 (0-0)
Gól:
Timm (68., 83.)

Hertha BSC-Energie Cottbus 0-0

Arminia Bielefeld-Hamburger SV 0-1 (0-0)
Gól:
Van der Vaart (49.)

VfL Wolfsburg-Hansa Rostock 1-0 (0-0)
Gól:
Dzeko (89.)

MSV Duisburg-Werder Bremen 1-3 (1-1)
Gól:
Ailton (15.), ill. Jensen (7.), Sanogo (56.), Andreasen (87.)
Kiállítva: Caceres (55.), Georgiev (75., mind a kettő Duisburg)

Pénteken játszották:
Borussia Dortmund-VfL Bochum 2-1 (1-1)
Gól:
Tinga (17.), Federico (70.), illetve Miciel (35.)
Kiállítva: Wörns (59., Dortmund)

Vasárnapi program:
FC Bayern München-1. FC Nürnberg, 17:00
Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik