Élet-Stílus

A magyarok győztek, a bosnyákok balhéztak

A magyar labdarúgó-válogatott az olaszok legyőzésével magasra tette a lécet, de az a szombati Eb-selejtező után is fennmaradt. A Várhidi-csapat 1-0-ra verte a bosnyákokat Székesfehérváron, miközben a vendégdrukkerek a lelátón csinálták a fesztivált.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Várhidi Péter szövetségi kapitány olaszok elleni győztes meccsen is kezdő tizenegyet kívánta a pályára küldeni, Priskin Tamás azonban rosszul lett a mérkőzést megelőzően, így még a kispadra sem ülhetett le (helyette Feczesin Róbert bizonyíthatott).

A lelátóra is érdemes volt figyelni, egyrészt szép számmal gyűltek össze a magyar szurkolók, másfelől a 700-800 vendégdrukker részére fenntartott szektorban mintegy ötvenen verekedtek össze a mérkőzés előtt. Az összecsapást a rendőrök fékezték meg, majd több rendbontót kivezettek a szektorból.

Néhányan persze még így is maradtak, ők a hajrában csinálták a fesztivált: különböző pirotechnikai eszközöket hajigáltak be a pályára, majd leszakított székekkel dobálták meg a biztonságiakat, miközben a tűzoltók slaggal locsolták a balhézókat, így igyekeztek lehűteni a felhevült bosnyák huligánokat.


A magyarok győztek, a bosnyákok balhéztak 1

A tûzoltók sem unatkoztak (MTI)



Miközben a lelátón állt a bál, a pályán a magyar és a bosnyák válogatott élvezhető mérkőzést vívott egymással. A székesfehérvári Eb-selejtező elején a vendégeknél volt többet a labda, Vedad Ibisevic a vezetést is megszerezhette, Fülöp Márton azonban bravúrral védett. Negyedóra elteltével a magyar csapat került fölénybe, majd a 39. percben a vezetést is megszerezte: Feczesin tört be a tizenhatoson belülre, Branimir Bajic felrúgta. Az ezért megítélt büntetőt pedig Gera Zoltán váltotta gólra: a félmagasan a jobb sarokba lőtte a labdát.

Ezt követően a javarészt kontrákra építő bosnyákok veszélyeztettek – olyannyira, hogy Zvjezdan Misimovic fejesénél és Zlatan Muslimovic lövésénél Fülöpnek bravúrra volt szüksége. A második játékrészt letámadással kezdték a magyarok, ennek eredménye gólszerzési lehetőségekben mutatkozott meg. Hajnal Tamás ziccert rontott, egy szép csel után a jobb alsó sarok mellé lőtt; Gera lövésénél a kapufa mentett, míg Feczesin pontatlan volt a befejezésénél.

Mivel maradt az 1-0-s, soványka előny, a lefújásig izgulnunk kellett. Húsz perccel a vége előtt egy, a lelátóról jogosnak tűnő tizenegyest nem kaptak meg a vendégek (ekkor mondjuk hálálkodtunk…), a hajrában pedig két nagy helyzetet is kihagytak: mindkétszer Muslimovic lőtt centikkel kapu mellé.


A magyarok győztek, a bosnyákok balhéztak 2

GALÉRIA!



A magyar csapat rászolgált erre a győzelemre, amely a harmadik volt a sorozatban (a bosnyákokat oda-verte), ezzel együtt a mieink maradtak az ötödik helyen. Szerdán Törökországban selejtezik a Várhidi-csapat.

Így látták a kapitányok
Várhidi Péter:
„Gratulálok a csapatomnak, amely végig bátran játszott. Valamennyi játékosom olyan odaadással, lelkesedéssel futballozott, ahogy előzetesen vártam. Természetesen voltak hibáink, ahogy a másik oldalon is. A törökök elleni találkozó egészen más lesz, ott más pozitívumokat kell mutatnunk. A mai meccsen szeretném a csapat nevében is megköszönni a szurkolást.”

Fuad Muzurovic:
„Látványos mérkőzést játszottunk, mindkét oldalon sok helyzettel. A magyarok gyanús körülmények között jutottak büntetőhöz, ennek ellenére gratulálok a győzelmükhöz, szerintem jó úton járnak. Hiszek benne, hogy a következő selejtezősorozaton mindkét válogatott versenyben lesz a továbbjutásért.”

Eb-selejtező, C-csoport:
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, 10 877 néző, v.: Trefoloni (olasz)
Gól: Gera (39., 11-esből)
Sárga lap: Vaskó (16.), Juhász (64.), ill. Misimovic (19.), Rahimic (25.)
Magyarország: Fülöp – Szélesi, Vaskó, Juhász, Vanczák – Vass, Tőzsér – Hajnal (Csizmadia, 72.) – Gera, Feczesin (Filkor, 89.), Dzsudzsák (Halmosi, 93.)
Bosznia-Hercegovina: Guso – Berberovic, Bajic, Rahimic, Hrgovic (Custovic, 84.) – Maletic (Bozic, 79.), Radeljic, Ibisevic (Dzeko, 68.), Misimovic – Muslimovic, Blatnjak

Statisztika
Gólok: 1, ill. 0
Lövések: 14, ill. 9
Kapura: 8, ill. 5
Mellé: 6, ill. 4
Szabálytalanságok: 19, ill. 17
Lesek: 0, ill. 2
Szögletek: 6, ill. 5
Labdabirtoklás: 48%, ill. 52%

Ajánlott videó

Olvasói sztorik