Élet-Stílus

Ballackra nem számít a Chelsea

A Chelsea nem nevezte Michael Ballackot a Bajnokok Ligája csoportkörére, jóllehet, a német válogatott középpályás elvileg októberre felépül sérüléséből. Lehet, hogy ez előrevetíti a távozását?

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A Chelsea döntése sokakban felvetette, hogy a 31 éves német középpályásnak már „nincs jövője” a londoni együttesnél. A klubnál persze máshogy látják a helyzetet, szerintük ésszerű döntést hoztak; mivel nem hisznek a játékos gyors felépülésében, nem akarnak kockáztatni. Világos. Ezzel nem is lenne gond, ugyanakkor Joachim Löw, a német válogatott szövetségi edzője a minap éppen arról beszélt, jó esély van arra, hogy egyik legjobbja harcra kész állapotban lesz az október 13-án esedékes Írország elleni Európa-bajnoki selejtezőre. Ha ez valóban így lesz, Ballacknak csupán két Bajnokok Ligája-meccset (a Rosenborg, valamint a Valencia ellenit) kellene kihagynia, a következő négyen elvileg játszhatna.


Ballackra nem számít a Chelsea 1

Õsszel csak nézõ lesz a Bajnokok Ligájában (english.people.com)


A feltételes mód persze hiábavaló, mivel már eldőlt, Ballack a teljes őszi csoportkört kihagyja, mivel nem nevezték, és csak a tavaszi kiesés szakaszban mutathatja meg magát a legrangosabb európai kupasorozatban, már amennyiben a Chelsea továbbjut, és ha Ballack is marad a csapatnál.

A nyáron szó esett a távozásáról, elsősorban a Real Madriddal hozták hírbe. Januárban újra kinyit az átigazolási piac, és Ballack – a Chelsea döntésének következtében – új csapatában még ebben a kiírásban is szerepelhetne a Bajnokok Ligájában, és ezáltal még kapósabb portékává lehet, és mint ilyenért, több pénz kérhető el érte. „Reméljük, hamarosan teljes értékű edzésmunkát végezhet, és abban is bízunk, hogy pályára léphet később a kupasorozatban” – közölte a Chelsea. A kérdés csak az, hogy melyik csapatban lép pályára a BL-ben? Ballack amúgy április óta sérült, a nyáron meg is műtötték a bokáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik