Élet-Stílus

Gera: el kell felejteni az olasz mérkőzést

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton Székesfehérváron Bosznia-Hercegovina ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Várhidi Péter szövetségi kapitány szerint az olaszok elleni győzelem után mindenhol felfigyeltek a magyar focira.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

„A nyugat-európai futballban korábban elhelyeztek minket egy szintre, de úgy érzem, ez most megváltozott. Az olaszok elleni győzelmet követően a világon már mindenhol tudják, hogy itt Magyarországon elindult valami” – kezdte hétfői sajtótájékoztatóján a szakember.

„Semmi különös változás nincs a keretben, egyedül Leandro sérült meg a vasárnapi bajnokin, de ő is velünk tart az edzőtáborba. Az elkövetkezendő időszakban főként a játék taktikai elemeit gyakoroljuk majd. Megpróbálunk a lehető legtökéletesebben felkészülni a bosnyákokból. Abból a szempontból könnyebb a helyzetünk, hogy már játszottunk velük, de sajnos például a legutóbbi mérkőzésükről készült felvételeket a mai napig nem kaptuk meg. Ezen a téren nem bizonyultak túlságosan együttműködőnek” – folytatta Várhidi.

Későn érkezők

A keretből egyelőre hiányzik Tőzsér Dániel, aki az AEK Athénnal hétfő este a Sevilla ellen játszik Bajnokok Ligája-selejtezőt, a Svájcban légióskodó Vanczák Vilmos, valamint az MTK-s Bori Gábor, akinek a ZTE ellen vannak még bajnoki kötelezettségei.

„Nincsen sok okom a változtatásra a kezdőcsapatban. Talán középen van egy-két kérdés, hiszen a labdaszerzés a mai futball meghatározó eleme. Elöl majd arra kell figyelnünk, hogy Hajnal Tamás és Gera Zoltán megfelelően váltson, azaz adott esetben tehermentesítsék egymást” – tette hozzá a szakvezető.

Gera nehéz meccsre számít

Gera Zoltán csapatkapitány szerint nem szabad kiindulópontnak tekinteni az augusztusi, világbajnok olaszok felett aratott bravúros diadalt: „Úgy gondolom, az a legfontosabb, hogy az olaszok elleni találkozót mostantól kezdve felejtse el mindenki, mert ha ez nem így lesz, akkor kikapunk. Biztos vagyok benne, hogy a bosnyákok elleni összecsapás nehezebb lesz, mint az olasz, ezt akár írásba is adhatom. Tény, remekül teljesítettünk a világbajnok ellen, de az igazi mérce mégiscsak egy Európa-bajnoki selejtező. Itt a lehetőség, hogy elnyerjük az emberek bizalmát, hiszen ha jó játékkal tudunk nyerni, akkor legközelebb már nem az olaszok miatt jönnek ki negyvenezren a Puskás Ferenc Stadionba, hanem miattunk”.

A gárda hétfőtől Tatán készül, majd csütörtökön 18 órától nyilvános edzést tart a székesfehérvári stadionban. A szombati mérkőzés az olasz Matteo Trefoloni sípjelére kezdődik délután 4 órakor.

—-Keretek—-

Magyarország
Kapusok: Fülöp Márton (Leicester City), Balogh János (DVSC-TEVA), Balajcza Szabolcs (Újpest FC)

Védők: Szélesi Zoltán (Strasbourg), Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Vaskó Tamás (Bristol City), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sion)

Középpályások: Vass Ádám (Brescia), Tóth Balázs (Genk), Leandro (DVSC-TEVA), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Filkor Attila (Internazionale), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Buzsáky Ákos (Plymouth Argyle)

Csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Bori Gábor (MTK Budapest), Priskin Tamás (Watford), Rajczi Péter (Újpest FC), Feczesin Róbert (Brescia), Dzsudzsák Balázs (DVSC-TEVA), Halmosi Péter (Plymouth Argyle)

Bosznia-Hercegovina
Kapusok: Adnan Guso (CS Pandurii), Denis Mujkic (NK Jedinstvo), Zdenko Baotic (FK Zeljeznicar)

Védők: Dzemal Berberovic (Liteksz Lovecs), Mirko Hrgovic (HNK Hajduk), Branimir Bajic (TuS Koblenz), Safet Nadarevic (HNK Zagreb), Semjon Milosevic (FK Sarajevo)

Középpályások: Elvir Rahimic (CSZKA Moszkva), Dario Damjanovic (HNK Hajduk), Zajko Zeba (Kamaz Nab Chelny), Darko Maletic (Partizan Beograd), Zvjezdan Misimovic (1. FC Nürnberg), Edin Husic (NK Cibalia Vinkovci), Mario Bozic (FC Fehérvár)

Csatárok: Ivan Radeljic (Slaven Belupo), Vedad Ibisevic (TSG Hoffenheim), Edin Dzeko (VfL Wolfsburg), Zlatan Muslimovic (Atalanta), Adnan Custovic (RE Mouscron), Mladen Bartolovic (HNK Hajduk), Senijad Ibricic (NK Zagreb), Dragan Blatnjak (FC Khimki)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik