Élet-Stílus

Istenhegyen a Mosolygó Mona Lisa

A „Mosolygó Mona Lisa" avagy ön-arc-fény-film-kép címmel nyílik csütörtökön kiállítás a Volksbank Istenhegyi úti galériájában Moizer Zsuzsa, Paál Zsuzsanna és Tamási Claudia műveiből.

Három kortárs alkotó, három nő, három megfejtésre váró művészi attitűd egy térben, egy időben. Moizer Zsuzsa, Paál Zsuzsanna és Tamási Claudia kiállításán a műtárgyak a korról, a női-, nemi- és társadalmi identitásról, üzennek, az érzett-gondolt-megélt-vágyott létről, az elérhetőről és az elérhetetlenről.


Istenhegyen a Mosolygó Mona Lisa 1

Moizer Zsuzsa alkotása (részlet)



A 2005-ben Strabag Festészeti Díjas Moizer Zsuzsa most kiállított képein a színek, a figuralitás a korábban megkezdett művészi útra, a folytonosságra utalnak. A megoldások, túllépve az önarckép motívumokon, egészalakos figurális történeteket mesélnek. A személyes élményeket feltáró festészeti megoldások az emberi testről és lélekről beszélnek és az antik szobrászat formakincséből is építkeznek.


Istenhegyen a Mosolygó Mona Lisa 2

Paál Zsuzsa munkája


Paál Zsuzsanna fény-film-tér-hang installációja a lét és a létezés törékenységével szembesítik a látogatót, míg Tamási Claudia témái a nőiséggel és az identitáskereséssel foglalkoznak. Az új sorozat a sztárság, az önreprezentáció gondolatait jeleníti meg, olyan fetisizált eszményképeken keresztül, mint Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Madonna, Uma Thurman.


Istenhegyen a Mosolygó Mona Lisa 3

Tamási Claudia: Így most jó



A kiválasztott sztár és az alkotó tükörképként jelenik meg, jól felismerhető és karakteres szituációban. A véletlenszerűség és az irányítottság egyszerre alakítja a látványt. Az augusztus végén nyíló kiállítás különlegessége, hogy a stabil és a közönség által jól ismert alapokból, művészi motívumokból építkező három alkotó új témákat, új kifejezési eszközöket, új utakat nyit művészetében.


/A „Mosolygó Mona Lisa” avagy ön-arc-fény-film-kép
Moizer Zsuzsa, Paál Zsuzsanna és Tamási Claudia képzőművészek kiállítása

Megnyitja Muladi Brigitta művészettörténész, 2007. augusztus 30-án 17.30-kor
Volksbank Istenhegyi úti galériája (Bp., Istenhegyi út 40/A)


Megtekinthető: 2007. október 3.
A kiállítás kurátora: Bretus Imre/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik