Élet-Stílus

Rekordgyőzelemmel nyitott a Chelsea

Jose Mourinhóék a vártnál nehezebben győztek az újonc Birmingham ellenében, a MU botlott, az Arsenal pedig a hajrában fordított a Fulham ellen. Az elmúlt szezon ezüstérmese sorozatban 64 meccsen maradt veretlen a Stamford Bridge-en.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Három meccset játszottak vasárnap az angol élvonal nyitófordulójában. Először a szakemberek szerint a nagy négyes leggyengébbike, az Arsenal lépett pályára. A Fulham ellen az Emirates stadionban Thierry Henry nélkül is illett nyernie a londoniaknak, ám a csapat 50 másodperc elteltével hátrányba került, miután Jens Lehmann csúnyán bakizott. A folytatásban a másik kapuban parádésan védett Tony Warner, és csak az utolsó percekben fordított Arsene Wenger együttese: Robin van Persie tizenegyesből egyenlített, majd Alekszander Hleb a tizenhatos magasságából kilőtte a jobb sarkot.


Rekordgyőzelemmel nyitott a Chelsea 1

Henry nélkül is megy (AP)


Nem sokkal később az idei Chelsea is bemutatkozhatott egy verhetőnek tűnő ellenféllel szemben. A kékek a másodosztályból felkerült Birmingham City-t fogadták, és végül kínkeservesen otthon tartották a három pontot, és ezzel megdöntötték a Liverpool 1980 óta érvényben lévő rekordját.

Jose Mourinho együttese tartalékosan kezdte a találkozót, a gólokról például a Kalou-Pizarro ékpárnak kellett gondoskodnia. A londoniak negyedóra elteltével hátrányba kerültek, de a Bayerntől igazolt perui szinte azonnal válaszolt. Félóra után a Lyontól megszerzett Malouda találatával már a hazai csapat vezetett, az újonc City azonban nem állt meg, és még az első félidőben újra egyenlő volt az állás.

A fordulást követően Essien egy távoli bombával ismét vezetést szerzett. A folytatásban már nem esett több gól, a játékot elnézve megérdemelt győzelmet aratott a Chelsea.

A harmadik összecsapáson is előre le voltak osztva a szerepek. Hiába okozott jó pár meglepetést a tavalyi szezonban a Reading, a papírforma alapján egyértelműen a címvédő Manchester Unitednek kellett volna nyernie. Ehhez képest Sir Alex Ferguson csapata hiába támadta gyakorlatilag végig a kilencven percet – plusz a ráadást – Ronaldóéknak csak nem sikerült begyötörniük a három pontot érő győztes gólt. Még úgy sem, hogy a vendégek az utolsó 20 percben emberhátrányban védekeztek.

Premier League, 1. forduló:
Arsenal-Fulham 2-1
Gól:
van Persie (83.- 11-esből), Hleb (90.), illetve Healy (1.)

Chelsea-Birmingham City 3-2
Gól:
Pizarro (18.), Malouda (31.), Essien (50.), illetve Forssell (15.), Kapo (36.)

Manchester United-Reading 0-0
Piros lap:
Kitson (73., Reading)

Szombati meccsek:
Aston Villa-Liverpool 1-2
Bolton Wanderers-Newcastle United 1-3
Derby County-Portsmouth 2-2
Everton-Wigan Athletic 2-1
Middlesbrough-Blackburn Rovers 1-2
West Ham United-Manchester City 0-2
Sunderland-Tottenham Hotspur 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik