Élet-Stílus

Versenyezhet a hétvégén Kubica

A Kanadai Nagydíjon hatalmasat bukó lengyel versenyzőnek ki kellett hagynia az Amerikai Nagydíjat, de a mostani versenyre már zöld utat kapott az orvosoktól.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Robert Kubica három hete, a Kanadai Nagydíjon óriási balesetet szenvedett: körülbelül 280-as tempónál elvesztette az uralmát a BMW felett és betonfalba csapódott. Csodával határos módon sértetlenül megúszta, és már az egy héttel későbbi Amerikai Nagydíjon szeretett volna autóba ülni. Az orvosok azonban nem vállalták a felelősséget egy esetleges újabb sérülés súlyos kockázatai miatt.

A FIA orvosai elrendelték, hogy a BMW lengyel pilótája a Francia Nagydíj előtt még ellenőrző vizsgálaton vegyen részt, amit teljesített is a csapat jelentése szerint. “Százszázalékosan érzem magam. Nagyon várom a versenyt, és örülök, hogy csak Indianapolist kellett kihagynom!” – mondta Kubica.

A lengyel pilótát a 19 éves Sebastian Vettel pótolta Indianapolisban. Nem is akárhogyan, hiszen a 19 éves német ifjonc a nyolcadik helyre hozta be a BMW-t, és ezzel ő lett minden idők legfiatalabb pontszerzője. “Élveztem a versenyt, rengeteget tanultam a hétvége alatt. Természetesen örülök, hogy Robert ismét egészséges.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik