Élet-Stílus

Menesztették Fabio Capellót

A Real Madrid labdarúgócsapata a bajnoki cím megszerzése ellenére elbocsátotta Fabio Capello vezetőedzőt. A hírt Pedrag Mijatovic sportigazgató jelentette be, hozzátéve, hogy az elnökség egyhangú döntést hozott.

Kapcsolódó linkek

realmadrid.lap.hu
sport.lap.hu

Az utolsó fordulóban a fővárosi csapat a Mallorca 3-1-es megverésével megnyerte négy év után a spanyol bajnokságot, de ez sem mentette meg Fabio Capellót, aki maga is jelezte már korábban, hogy nem érzi a vezetők támogatását. Csütörtöki számában a Marca és az AS is tényként közölte, hogy jövőre nem az olasz mester irányítja a Real Madridot, és ezt erősítette meg kora délután a sportigazgató.

Capellót illetően megjegyezte, sokan kritizálták a ténykedését, a média és a publikum pedig egyenesen a menesztését követelte: “Mi azonban bíztunk benne és megnyertük a bajnokságot. Ez ezt jelenti, hogy képesek vagyunk a fontos pillatokban megfelelő döntéseket hozni. Most is ez történt.” Arra a kérdésre, hogy ő személy szerint marad-e a posztján, a sportigazgató így válaszolt: “Folytatom a munkámat!”

A spanyol lapok abban is egyetértettek, hogy a már hónapok óta lehetséges utódként emlegetett Bernd Schuster veszi át az olasz tréner helyét. A Spanyolországban Szőke Angyalnak becézett német szakembert állítólag már csütörtökön bemutatják, mint a Real új szakvezetőjét. A német hírügynökség (dpa) ezzel szemben úgy tudja, hogy csak jövő héten jelentik be hivatalosan az új edző érkezését.

Ramón Calderon ezzel kapcsolatban elmondta, hogy csak azután kezdenek komolyan tárgyalni a német edzővel, hogy felbontotta szerződését a Getafe együttesével. Schusternek 2008-ig volt kontraktusa a kiscsapattal, amely a spanyol Király Kupa döntőjében egy góllal kikapott az UEFA Kupa győztes Sevillától. A Getafe a hírek szerint 400 ezer eurós kártérítést kap a Realtól, a szintén egy évvel a kontraktusa lejárta előtt elküldött Capelló pedig 6,2 milliót.

Az olasz tréner számára nem lesz ismeretlen az érzés, hiszen 1997-ben szintén megnyerte a bajnokságot a királyi gárdával, ám a vezetőség akkor is felbontotta idő előtt a szerződését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik