Élet-Stílus

Futballcsoda: tönkreverték a Barcelonát a kupában

A Getafe nagy meglepetésre bejutott a labdarúgó Spanyol Kupa döntőjébe, miután 5-2-es idegenbeli vereségét követően hazai pályán valósággal átgázolt az esélyesebb Barcelonán, 4-0-ra győzött.

Az európai sajtó futballcsodáról cikkezik, holott Bernd Schuster, a Getafe edzője előre megmondta, csapata az első mérkőzésen összeszedett háromgólos hátránya ellenére képes kiverni a Barcelonát. A német edzőt – aki játékosként nyolc évet töltött el a katalánoknál – persze megmosolyogták ezért. A labdarúgó Spanyol Kupa elődöntőjének

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

csütörtöki esti visszavágója után azonban már Schuster nevetett, és játékosaival és a szurkolókkal együtt önfeledten ünnepelt a Coliseum Alfonso Pérez gyepén.

„Ez a mérkőzés is megmutatta, milyen csodálatos játék a labdarúgás. Sok mindent megéltem már a futballpályán, ezért tényleg hittem abban, hogy nyerhetünk. Úgy gondolom, teljesen megérdemeltük a győzelmet és a továbbjutást, a csapatom csodálatosan játszott, de a közönségünk is fantasztikus volt” – magyarázta a német szakember. A Getafe valóban rászolgált a sikerre, még ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott a gyengén játszó, kissé beképzelt Barcelona fölött. A kiscsapat valósággal átgázolt a nagyhírű ellenfelén, a játék minden elemében felülmúlta a katalán klubot, amelyben csak Valdés kapus, Messi és Deco hiányzott a sztárok közül.


Futballcsoda: tönkreverték a Barcelonát a kupában 1

Örömmámor a Coliseum Alfonso Pérez gyepén (AP)



Casquero a 37. percben szerezte meg a vezetést a csapatának: lövése után a földről a kapu bal oldalába vágódott a labda, majd egy nagy védelmi hibát kihasználva – Zambrotta hozta helyzetbe a hazaiakat – Güiza növelte kétfásra az előnyt. A gólgyártás a 70. percben folytatódott: Contra szabadrúgása után Vivar Dorado fejelt a hálóba, alig két perc múlva pedig újra Güiza volt eredményes, Jorquera passza után lőtt a kapuba – 4-0, kiütés! „Szenvedtünk a pályán, egy szavunk sem lehet az eredmény miatt, a Getafe megérdemelte a győzelmet, nem tehetünk mást, gratulálunk” – mondta összetört ábrázattal Frank Rijkaard, a Barcelona edzője a meccs után. A Getafe – amely először jutott be a kupadöntőbe – a Sevillával vívhat meg a trófeáért június 23-án.

Spanyol Kupa, elődöntő, visszavágó:
Getafe-Barcelona 4-0 (2-0)
Gól:
Casquero (37.), Güiza (42.), Vivar Dorado (70., 72.)
Továbbjutott: a Getafe, 6-5-tel.

Korábban játszották:
Sevilla-Deportivo La Coruna 2-0
Továbbjutott: a Sevilla, kettős győzelemmel, 5-0-val.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik