Élet-Stílus

Erdei Zsolt kiütötte ellenfelét

Erdei Zsolt a 8. menetben intézte el amerikai kihívóját, Danny Santiagót hetedszerre is megvédte WBO félnehézsúlyú bajnoki övét.

A mérkőzést aktívan kezdte Santiago, agresszívan jött előre, bal-jobb kombinációkkal próbálkozott, míg Zsolt lábon elmozogva kontrázott. A mérkőzés képe aztán már a második menetben megváltozott, amikor Zsolt egy remek balhoroggal padlóra küldte kihívóját, aki felkelt és ki is heverte az ütést, de ezt követően korábbi magabiztossága kissé megtört.

Az akarással nem volt gond, Santiago rendületlenül jött előre, de érezhetően jobban tartott Zsolttól, aki kiváló ütemérzékkel akasztotta meg az amerikai próbálkozásait.

A negyedik menetben a két bunyós összefejelt, Santiagónak a jobb szemöldökén, míg Madárnak a jobb halántékán repedt fel a bőr, de egyik sérülés sem volt súlyos, és nem zavarta a versenyzőket.

A mérkőzés előrehaladtával Zsolt pontos munkájának hála egyre inkább szétesett Santiago bunyója, aki eleve eléggé pontatlanul ütött, de a meccs felétől kezdve az indított ütések száma is érezhetően csökkent. A befejezésre a nyolcadik menetben kellett várni, amikor az elhajló Santiagót Zsolt egy jobbegyenessel halántékon találta, aki a padlóról még nagy nehezen felkelt, de Madár lerohanta és néhány beszedett ütést követően a mérkőzésvezető leállította a küzdelmet.

Balzsay és Bedák

Balzsay Károly kiütéses győzelmet aratott a 2. menetben a dél-afrikai Soon Botes ellen a düsseldorfi profi ökölvívógálán. Bedák hat menetben pontozással nyert ugyanitt a harmadik profi meccsén.

Santiago egy pillanatig sem reklamált, és az amúgy is roppant szimpatikus és sportszerű kihívó emelte magasba Zsoltot, aki ezzel a győzelemmel hetedik alkalommal védte meg WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét.

A mérkőzést követő interjúban Erdei Zsolt (26-0-0) elárulta, hogy a harmadik menetben a bordáira kapott egy ütést korábbi sérülése helyére, melyet követően nem tudta a maximumot nyújtani, de ezzel együtt végig kontroll alatt tudta tartani a meccset. “Legközelebb szeretnék egy nagy névvel bokszolni az Egyesült Államokban vagy egy címegyesítő találkozót vívni. Bár azzal is elégedett lennék, ha további két-három évig meg tudnám őrizni az övemet” – mondta a meccset követően a magyar öklöző.

Sokak szerint az amerikai szupersztár, a súlycsoport korábbi királya, a WBO-nál ranglistavezető Roy Jones Jr. lehet a magyar nyolcadik kihívója. “Miattam akár Roy Jones is jöhet. Zsolt a világ legjobb félnehézsúlyú bokszolója” – reagált erre Fritz Sdunek, Erdei edzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik