Élet-Stílus

NBA: bunyó a Madison Square Gardenben (videó)

Tíz játékost, többek között Carmelo Anthony-t is kiállították a Denver Nuggets New York-i vendégjátékának utolsó perceiben egy össznépi verekedést követően. A San Antonio nagy nehezen legyűrte az Iverson nélkül felálló 76ers-t, és a liga legjobb mutatójával büszkélkedhet.

A Denver Nuggets simán, 23 ponttal megverte a hazai pályán szereplő Knicks-et, de a találkozó nem a nagyarányú győzelem miatt marad emlékezetes. Nem sokkal a rendes játékidő vége előtt – amikor már rég eldőlt a meccs – a New York-i Mardy Collins durván szabálytalankodott J.R. Smith-szel szemben, amit persze a társak nem hagyhattak annyiban. Mind a tíz pályán lévő játékos bekapcsolódott az ökölharcba, amelynek szerencsére az edzők és a bírók viszonylag hamar véget vetettek. Komolyabb sérülés nem történt, de a liga illetékesei már jelezték, hogy az esetnek természetesen lesznek következményei.

Az már szinte el is sikkadt a bunyó mellett, hogy a liga legeredményesebb játékosa (meccsenként átlagban 31,4 pontot szerző) Carmelo Anthony 34-et szórt a Knicks-nek. Egy ideig biztosan nem számíthat a Denver trénere a legjobbjára mivel Anthony volt az, aki ököllel támadt Mardy Collins-ra.

Miami Heat hazai pályán legyőzte a Memphis Grizzlies csapatát. A floridaiak két vereséget követően elsősorban Dwyane Wade remeklésének köszönhetően nyertek ismét. Az előző nagydöntő legértékesebb játékosa (MVP) 41 ponttal segítette csapatát.

A Phoenix Suns sorozatban 14. diadalát aratta, ezzel beállította a klubrekordot. Az irányító, Steve Nash ezúttal 16 ponttal és 10 lepattanóval ért el dupla-duplát, míg az együttes legeredményesebb játékosa Amare Stoudmire volt 20 ponttal a Sacramento Kings vendégeként megnyert találkozón.

A Philadelphia 76ersnek továbbra sem megy Allen Iverson nélkül: megszakítás nélkül 11. vereségét könyvelhette el. Ezúttal a San Antonio Spurs vendégeként kapott ki.

NBA, alapszakasz, 45. játéknap
Atlanta Hawks-Chicago Bulls 104-106 hosszabbítás után
Orlando Magic-Cleveland Cavaliers 81-74
Charlotte Bobcats-Boston Celtics 100-106
Miami Heat-Memphis Grizzlies 98-90
New York Knicks-Denver Nuggets 100-123
New Orleans Hornets-Dallas Mavericks 79-90
New Jersey Nets-Detroit Pistons 82-90
San Antonio Spurs-Philadelphia 76ers 103-98
Milwaukee Bucks-Minnesota Timberwolves 108-104
Sacramento Kings-Phoenix Suns 98-105

Ajánlott videó

Olvasói sztorik