Élet-Stílus

Parádésan búcsúzott Schumacher

Michael Schumacher úgy búcsúzott a Forma-1-től, ahogy egy hétszeres bajnoknak kell. Minden balszerencse ellenére nem adta fel a reményt és megmutatta, mire is képes. Alonso ellen azonban ez is kevés volt most.

Végeredmény

Pilóták
1. Alonso 134 pont
2. Schumacher 121
3. Massa 80
4. Fisichella 72
5. Räikkönen 65
6. Button 56
7. Barrichello 30
8. Montoya 26
9. Heidfeld 23
10. R. Schumacher 20
11. de la Rosa 19
12. Trulli 15
13. Coulthard 14
14. Webber 7
15. Villeneuve 7
16. Kubica 6
17. Rosberg 4
18. Klien 2
19. Liuzzi 1
Konstruktőrök
1. Renault 206 pont
2. Ferrari 201
3. McLaren 110
4. Honda 86
5. BMW-Sauber 36
6. Toyota 35
7. Red-Bull-Racing 16
8. Williams 11
9. Toro-Rosso 1

Hiába van a legnagyobb szurkolótábora Michael Schumachernek, hiába bíztak ők titkon abban, hogy a Japán Nagydíjon történt kiesés ellenére Brazíliában még megtörténhet a csoda, és világbajnok lehet a német. Nem lett az!

Sokan a Brazil Nagydíj időmérő edzésén történtek után sem adták fel a reményt. A kilencedik körben azonban újabb dráma hűtötte le a kedélyeiket.

Fantasztikus rajt, majd egy defekt

A két Williams még az első körben összeütközött, de a sérült autóval csak Mark Webber jutott el a boxba, mert Nico Rosberg falhoz csapat autóját. És ettől sokan lettek rosszkedvűek. No nem Rosberg miatt, hanem mert Michael Schumacher a szétszóródó alkatrészeken a kilencedik körben defektet kapott.

Pedig lett volna esélye, a rajt után megelőzte a két BMW-t, Ralf Schumachert illetve az éppen eresztő kerékkel még Fisichellát is. Ám mire aztán körbe cammogott és lecserélték azt az abroncsot, minden esélyét elvesztette arra, hogy megnyerje a futamot. Gondoltuk mi halandó emberek, de nem ő!

A Ferrari pilótája nem adta fel és begyújtotta a rakétákat. Ilyet nem mindennap lát az ember. Széttaposta a Ferrarit, mindenkinél gyorsabb volt, és visszaküzdötte magát az élmezőnybe. Szinte hihetetlen, de egészen a negyedik helyig jutott, az utolsó helyről! Bravó Schumacher!!

Alonso behúzta

2006 világbajnoka azonban nem ő, hanem Fernando Alonso. A Renault spanyol versenyzője másodikként ért célba, ezzel megvédte tavalyi címét, megszerezve második összetettbeli elsőségét. De nem csak az egyéni, hanem a csapat világbajnoki címnek is örülhet Alonso, ami a Renault-é lett az idei évben. Bravó Alonso!

A 2006-os Brazil Nagydíjat Felipe Massa nyerte meg, ez pályafutása második győzelme. Ayrton Senna óta brazil pilóta nem tudott a dél-amerikai futamon nyerni. A dobogó harmadik fokára Jenson Button állhatott fel, aki szintén nagyot alkotott, hiszen 11 helyet javítva ért célba.

Jövőre egy teljesen új év vár ránk, hiszen ez volt a Michael Schumacher utolsó F1-es versenye, ugyanúgy mint a francia gumiszállítónak a Michelinnek, de kiszáll a játékból a Cosworth motorgyár is. Kimi Räikkönnek ez volt utolsó mclarenes versenye, ugyanúgy mint Alonsónak a Renaultban, Mark Webbernek a Williamsben illetve Sakon Yamamotonak a Super Aguriban.

Nyilatkozatok

Parádésan búcsúzott Schumacher 1

Schumacher szenzációsan versenyzett (EPA)

Felipe Massa: Fantasztikus, hogy 13 év után újra egy brazil nyeri meg a brazil futamot. Nem? Az első évem, hogy ilyen jó autóban ülhetek, fantasztikus versenyautóban. Életem legkönnyebb versenye volt, folyamatosan kézben tartottam a futamot. Ez életem legjobb napja. Az év elején a Renault jobb volt, de aztán erős kocsit építettünk, és büszkék lehetünk arra, amit elértünk.

Fernando Alonso: Fantasztikus hétvége volt, és kifejezetten a verseny. Nem számít a helyezés ma, hanem, hogy ismét megnyertem a bajnoki címet. Nagyon jó volt Michaellel küzdeni. Mindig is azt mondtam, az az igazi bajnoki cím, amit akkor szereztem, amikor ő is a pályán van, nem az amikor

már nem lesz. Mi mindannyian versenyzők a legjobbakat kívánjuk neki új életéhez, a családjához.

Jenson Button: Nagyszerű, hogy a 14. helyről tudtam feljönni a harmadik helyre. Életem egyik legjobb versenyét futottam. Ha nem lett volna tegnap az a problémánk, akkor előrébb is végezhettem volna.

Michael Schumacher: Jó lett volna a dobogóról elbúcsúzni a szurkolóktól. Kaotikus verseny volt, az én esélyeim hamar elszálltak, megpróbáltam a csapatot világbajnoki címhez segíteni, sajnos ma ez sem sikerült. Nagyon örülök viszont annak, hogy Felipe Massa nyert, a mai futamot élete végéig nem fogja elfelejteni, nagyon szép jövő előtt áll. Természetesen gratulálok Fernando Alonsónak is, aki megszabadult egy erős riválistól, de téved, ha azt hiszi, hogy távollétemben könnyebb dolga lesz. Minden címvédés egyre nehezebb.

A 2006-os Brazil Nagydíj végeredménye
1. Massa (brazil, Ferrari) 1:31:53.751 óra
2. Alonso (spanyol, Renault) 18.658 mp hátrány
3. Button (brit, Honda) 19.394 mp h.
4. Schumacher (német, Ferrari) 24.094 mp h.
5. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 28.503 mp h.
6. Fisichella (olasz, Renault) 30.287 mp h.
7. Barrichello (brazil, Honda) 40.294 mp h.
8. de la Rosa (spanyol, McLaren-Mercedes) 52.068 mp h.
9. Kubica (lengyel, BMW-Sauber) 1:07.642 p h.
10. Szato (japán, Super-Aguri) 1 kör h.
11. Speed (amerikai, Toro-Rosso) 1 kör h.
12. Doornbos (holland, Red-Bull-Racing) 1 kör h.
13. Liuzzi (olasz, Toro-Rosso) 1 kör h.
14. Albers (holland, Midland F1) 1 kör h.
15. Monteiro (portugál, Midland F1) 2 kör h.
16. Jamamoto (japán, Super-Aguri) 2 kör h.
Kiestek:
17. Heidfeld (német, BMW Sauber)
18. Coulthard (brit, RedBull Ferrari)
19. Trulli (olasz, Toyota)
20. R.Schumacher (német, Toyota)
21. Webber (ausztrál, Williams Cosworth)
22. Rosberg (német, Williams Cosworth)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik