Élet-Stílus

Nem bírt az újonccal a Debrecen

A címvédő Debreceni VSC-TEVA gólnélküli döntetlent játszott a mérkőzést kilenc emberrel befejező újonc Paks otthonában a labdarúgó Borsodi Liga 2. fordulójában. A másik vasárnap mérkőzésen az Újpest győzelemmel adózott Szusza Ferenc emlékének.

Tabella

1. Diósgyőri VTK 6 pont
2. ZTE FC 6
3. FC Tatabánya 4
4. Paks 4
5. Vasas 4
6. DVSC-TEVA 4
7. MTK Budapest 3
8. Újpest FC 3
9. Győri ETO FC 3
10. FC Sopron 3
11. Pécs 1
12. Kaposvári 1
13. Honvéd 1
14. Vác 1
15. FC Fehérvár 0
16. REAC 0

A bajnok paksi vendégjátéka során többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, meglepetésre az újonc Paks előtt adódtak ígéretesebb helyzetek, a Debrecen játékán még érződött a szerdai Bajnokok Ligája-vereség.

A fordulás után többet veszélyeztetett a DVSC, ám a hazaiak még kettős emberhátrányban is őrizték a gól nélküli döntetlent. Az újonc megérdemelten rabolt pontot a bajnoktól.

Paks – DVSC-TEVA 0-0
Paks, 4500 néző
BÍró: Bede
Piros lap: Molnár Z. (73.), Fehér A. (81.)
Sárga lap: Molnár Z. (20., 73.), Tamási (34.), illetve Éger (34.), Komlósi (91.)

Az Újpest FC hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Győri ETO FC együttesét. A találkozó előtt a két csapat futballistái egyaránt a Szusza Ferenc képével és mezszámával – azaz a 8-assal – ellátott mezben futottak ki a pályára, majd közösen emlékeztek a kedden elhunyt újpesti legendára. A kezdőrúgás előtti egyperces megemlékezés alatt a hazai drukkerek “olasz mintára” vastapssal búcsúztatták a létesítmény névadóját.

A lila-fehérek egy korábbi döntés miatt nem játszhatták volna le a Megyeri úton a meccset, de az MLSZ engedélyével saját stadionjukban adózhattak a klub egykori játékosa emlékének.

Mindkét csapat idegesen kezdett, így az első negyedórában rendkívül sok szabálytalanság és technikai hiba tarkította a találkozót. A Győr ébredt hamarabb és kezdeményezőbben is lépett fel, csupán a szerencse mentette meg a hazai csapatot a góltól.

A fordulás után a lila-fehérek valósággal nekiugrottak ellenfelüknek, de Stevanovic kapus gyakorlatilag egymaga állta a rohamokat. A végjátékban az Újpest tett többet a győzelem megszerzéséért, és a hajrában szerzett két góllal a maga javára is fordította a találkozót. A 84. percben Cariati közeli lövése lepattant Mátyusról, így a labda Kovács elé került, aki levette azt és 10 méterről a bal alsóba lőtt (1-0). Alig öt perccel később Völgyi egy kontra után egyedül tört kapura, de Stevanovicba lőtt, a kipattanót azonban Cariati 8 méterről az üres kapuba pofozta (2-0).

Újpest FC-Győri ETO FC 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 4000 néző
Bíró: Szabó Zs.
Gólszerzők: Kovács Z. (84.), Cariati (90.)
Sárga lap: Vaskó (25.), Völgyi (62.), illetve Mátyus (20.), Kovács Z. (32.), Vincze O. (51.), Bajzát (76.)

A 3. forduló párosítása:
Augusztus 19., szombat (a pontos kezdési időpontokról és játéknapokról később döntenek):
Győri ETO FC-Rákospalotai EAC
Diósgyőri VTK-ZTE FC
MTK Budapest-FC Sopron
FC Fehérvár – PMFC Pécs-Plaza
FC Tatabánya – Paks
DVSC-TEVA – Vasas
Vác-Kaposvári Rákóczi
Budapest Honvéd-Újpest FC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik