Élet-Stílus

Schumacher nyerte a francia futamot

Michael Schumacher, a Ferrari pilótája nyerte meg a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság tizenegyedik futamát, a Francia Nagydíjat.

A második helyen a címvédő és a pontversenyben éllovas spanyol Fernando Alonso (Renault), míg a harmadikon a német sztár csapattársa, a brazil Felipe Massa végzett.

A hétszeres világbajnok M. Schumacher rajt-cél győzelmet aratott, s ezzel pályafutása során 88. alkalommal diadalmaskodott, míg Magny-Cours-ban – rekordot jelentő – nyolcadszor végzett az élen.
A 11 idei futamból Alonso hatot, Michael Schumacher négyet, Giancarlo Fisichella pedig egyet nyert meg.

Az első sorban várakozó Ferrarik tökéletesen kapták el a rajtot, M. Schumacher “kilőtt”, míg Massa sikerrel vágott be a harmadikként induló Alonso elé, és zárta el az útját Schumacher felé. A mezőny többi része gond nélkül kezdett, csak Szato kényszerült kiállni a második körben motorhiba miatt.


Schumacher elégedetten nyilatkozott

“Nagyszerűen sikerült a hétvégénk. Az edzéseken gyakoroltuk a beállításokat, és a versenyen minden tökéletesen működött. A rajtot jól kaptuk el, és onnantól kezdve nem volt megállás. A vb vége még nagyon messze van, és sok munka vár minden résztvevőre” – mondta Michael Schumacher.


Schumacher nyerte a francia futamot 1

A fintor a régi, a gyõzelem új (AFP)

F-1 Francia Nagydíj – fokról fokra:

A 10. körben a körrekordokat halmozó Schumacher 5 másodperccel előzte meg csapattársát, aki továbbra is sikerrel fékezte meg a spanyol pilótát.

A 14. körben Massa, majd nem sokkal később Alonso is kiállt a boxba, mivel mindketten ugyanannyi időt töltöttek ott, maradt a sorrend.

A 18. körben M. Schumacher csak 6,7 mp-ig tankolt, és a még régi kerekekkel haladó Trulli és R. Schumacher mögé sorolt be. A Toyoták boxmegállója után visszaállt az M. Schumacher, Massa, Alonso sorrend.

Féltávnál Massa jött ki az újabb kerékcserére, majd állt vissza a 3. helyre. A Renault más taktikát választott, Alonso könnyű kocsival próbált faragni – sikertelenül – több mint 16 mp-es hátrányán M. Schumacher mögött.

A 38. körben M. Schumacher is betért a boxba, és Alonso mögé érkezett meg a pályára. A spanyol azonban nem tudott fél mp-nél jobban meglépni teletankolt üldözője elől.

A 42. körben Alonso állt ki, de nem cserélt kereket, csak üzemanyagot kapott, és 24,3 másodperccel M. Schumacher mögé jött vissza.

Hat körrel a vége előtt Alonso és Massa – utóbbi boxszünete révén – helyet cserélt.
A hátralévő időben már nem változott a helyzet, M. Schumacher magabiztosan nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik