Élet-Stílus

Th Hives

Arra a kérdésre, hogy melyik lesz az idei Sziget legnagyobb koncertje, nagyon sok szakmabeli gondolkodás nélkül vágná rá: a The Hives! És tökre igazuk van.

Ezen szakértők egy része például előtesztelte a dolgot júniusban Ausztriában, az Aerodrome Fesztiválon, ahol némelyikük még arra is képes volt, hogy cserébe lemondjon a The Prodigy fellépésének jelentős részéről. És szerintük megérte (bár biztosak nyilván nem lehetnek benne). Az viszont biztos, hogy akik már látták élőben a skandináv rock and roll leghangosabb megújítóit, sosem heverik ki az élményt. Beszámolójuk akkora mennyiségű energiát említ, amilyenhez hasonlót a villámcsapást túlélők írnak le.

A ’93-ban alakult garázsrock zenekar durván az ezredfordulóra fokozta odáig a hangerejét, hogy a 2004-es Tyrannosaurus Hivesjukat már az egész világ meghallotta. Nicholaus Arson, Chris Dangerous, Dr. Matt Destruction, Vigilante Carlström és Howlin’ Pelle Almqvist ötöse a svédországi Fagerstából indult hódító útjára. ’95-ben Oh Lord! When? How? címmel jelent meg debütáló EP-jük a Burning Heart Kiadónál, ’97-ben pedig az első nagylemezük, a Barely Legal, és még ebben az évben nekiveselkedtek első amerikai turnéjuknak. Aztán a ’98-as A.K.A. I-D-I-O-T című újabb EP-jük kiadását követően a csapat egy időre kivonta magát a forgalomból, bizonyára kizárólag azért, hogy erőt gyűjtsön az újabb, immár elementáris erejű rohamhoz.

Az eszeveszett visszatérést a 2000-es Veni Vidi Vicious, majd a tavalyi Tyrannosaurus Hives öntötte hibátlan formába, és nyugodt szívvel mondhatunk akár olyat is, hogy gyönyörűen felidézte a nem halott punk legszebb éveit.

Idiotisztikus hisztéria, hatvanas évek maskarái, hatalmas zene és iszonytató zúzás a színpadon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik