Élet-Stílus

Saxon (UK)

Tudni hónapok óta, sejteni pedig akár már egy éve is lehetett, hogy a Saxon itt lesz a Hammer sátor idei fellépői között, hiszen tavaly a banda az utolsó pillanatban kényszerült lemondani szigetes fellépését.

Az ilyesmit, ugyebár, illik pótolni – a Saxont pedig igazán nem kell arra okítani, hogy mit illik, hiszen mégiscsak közel három évtizede űzi az ipart.

Úgy bizony: Biff Byford énekes és társai a legendás New Wave of British Heavy Metal vonulat éllovasaiként váltak ismertté a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján olyan klasszikus albumok révén, mint a Wheels Of Steel, a Strong Arm Of The Law vagy a Denim And Leather, és azóta is rendíthetetlenül gyártják a nagylemezeket. Ugyan a nyolcvanas évek második felében úgy tűnt, hogy elvesztették a fonalat a tengerentúli sikerek hajhászása közben, ráadásul tagcserék is nehezítették a dolgukat, később sikerült talpra állniuk: az elmúlt évtized elején visszatértek a kaptafához, és rég nem tapasztalt elismertség közepette újra bevezették hangzásukba a tradicionális ízeket. Legfrissebb opusuk a tavalyi Lionheart, melynek tavaszi bemutató turnéját egy sajnálatos esemény – Byford házának leégése – miatt kénytelenek voltak elhalasztani, azonban a nyári fesztiválbulikon, köztük a Szigeten is, már szerencsére itt lesznek.

Ráadásul az új album dalai és legnagyobb slágereik mellett magukkal hozzák előzenekarként a hazánkban idén már másodszor megforduló, power metalban erős, német Brainstormot is, amely Liquid Monster című friss lemezét mutatja majd be – így ezen a napon mindjárt két külföldi fellépő is tiszteletét teszi a Hammer színpadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik