Élet-Stílus

Mando Diao (S)

Svédországból - mint tudjuk - általában háromféle zenestílus érkezhet.Az egyik a teljesen populáris vonalat követő dizsicsászárok káosza, a másik a hazánkban csak kevésbé ismert kénköves darkmetal háború, a harmadik szintet pedig egyszerűen szólva így hívják: rockzenék.

A Mando Diao a legutóbbi kaszthoz tartozik. Odafigyelni érdemes rájuk, de ha ismeretlen a név vagy a mögé bújtatott zene, akkor hasznos fejlődés minden zenehallgatónak, ha a színpad környékén mozog az adott pillanatban. Emlegetett előadóink a modern rockzenei irányokat követik, de kísérleti szertárukban kotyvasztanak eleget ahhoz, hogy elragadó dallamokat írjanak. Biztosan tisztelik a zenetörténelmet, illetve pár nagy nevet, hiszen zenéjükben felfedezhető a bluesrock iránti elkötelezettség. Amúgy egy klasszikus koncertzenekarról beszélünk, amelytől jóval magasabb minőséget hall az ember élőben százszor több energiával, mint az eddigi két megjelent lemezen (Bring’ em In, 2003, Hurricane Bar, 2004).

Két énekessel dolgoznak, amely egy plusz extrát nyújt a minőségi, kellemesen hangszerelt köntösnek (gitár, harmonika, basszus, dob), koncert után pedig egyértelmű a kijelentés: ez rockzene. Úgy igazán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik