Élet-Stílus

Bükfürdő: vízi város

A büki gyógy-, termál-, élmény- és strandfürdőt a víz igazi szerelmeseinek ajánljuk, továbbá akiknek van egy kis idejük, hogy kiélvezzék a huszonhat medencét.

Ruha nélkül

A többkabinos szauna Bükön és Sárváron is római rendszerben működik, ami a szemérmeseknek nem olyan jó hír, a naturistáknak viszont igen, magyarul: a fürdőruha kint marad, csak a törülköző takarhat, vagy az sem.

Már a megközelítése is kellemes. Az autós kis, az ízlésesebb fajtából való falvakon hajt át, mire megérkezik a fürdőhöz. A Bük szélén fekvő vízi várost terjedelmes park közepére álmodták a tervezők sok fával, bokorral, gyeppel és sok-sok vízzel. Huszonhat, szellősen elhelyezett medencét számolhatunk össze, ebből tizenegy nyitott, ugyanennyi fedett, négy pedig hibrid, vagyis félig takart.

Mindenféle méret, variáció megtalálható, vannak hideg, csapvizes úszómedencék 26 ˚C körül, fluoridot, jodidot és vasat tartalmazó gyógy- és termálvízzel töltöttek, ezeket hőmérséklet szerint osztályozzák 32 és 38 ˚C között. A büki gyógyvíz reumás és ortopédiai panaszok enyhítésére alkalmas, ivókúraként emésztőrendszeri betegségek kezelésére. Lehetetlen eltéveszteni, melyik a gyógy- és melyik a csapvíz, a jellegzetes zöld szín kint is, bent is árulkodik.

A legkülönbözőbb helyen masszírozó, vízsugárral dolgozó, üldögélésre, tereferére alkalmas óriáskádakból is akad, sőt létezik egy változat, ahol fekve masszíroztathatjuk magunkat, buborékokkal. Ez utóbbi, arcpirítóan hedonista találmány, pezsgőágy névre hallgat. Valamennyi ellazulásra, és nem sportra való, meleg vizűek, és persze, nem hiányozhat a sodrófolyó sem. Ezek kortól függetlenül élvezhetőek, de a kicsiket külön langyos gyermekmedence és csúszda is várja. A számtalan labdajáték – tenisz-, röp-, foci- etc-pálya pedig szintén korhatár nélkül vehető igénybe.

Látogasson el Bükfürdőre!

Ajánlat a Startutazástól

A rengeteg medence és pálya barokkos összevisszaságban helyezkedik el a gondozott parkban, igazán csak madártávlatból tekinthető át, nem csoda, hogy külön kis térképet nyomtattak a látogatóknak mankóul. Ráadásul minden olyan, mint a térképen, szép, új és rendezett.

Egy szeplő azért akad a büki fürdő orcáján. Az ezerforintos belépőjeggyel csak a medencék egy részét lehet igénybe venni, sajnos kimaradnak a masszírozós, sodrós medencék és a szauna is. Őket a nem túl találó rekreációs park fedőnév alatt palánkkal és csipkapukkal kerítették el, melyeken plusz 1400 forintért kapható jeggyel lehet átjutni. A kerítésen belül így kellemes, szellős az élet, mindenkinek jut saját nyugágy és árnyék, kívül viszont kissé sok az eszkimó, törülközővel jó korán meg kell jelölni a fekhelyeket.

Bükhöz közel Ausztria, aki német szóra, és Szombathely, Sopron, aki kultúrára szomjazik. Aki pedig sörre vagy üdítőre, annak nem kell elhagynia a parkot: étterem és kávéház is van. Valamint büfé, ahol egy lángos 160 forintba kerül. A fürdő egyik sarkát kemping öleli körbe – szálloda helyett –, mely egész évben nyitva tart, akárcsak a fürdő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik