Belföld

Semjénnél aktívabb volt Rózsa-Flores a manipuláció órán

semjén zsolt (Array)
semjén zsolt (Array)

Egykori egyetemi tanáruk legalábbis így emlékezett két híressé vált hallgatójára.

Egy manipulációról szóló kurzust hallgatott közösen Semjén Zsolt és Rózsa-Flores Eduardo az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen – írja a Bors. A lap idézi a szociálpszichológus Síklaki Istvánt, aki az ELTE honlapjának mesélt. 

“Egy érdekes epizód ebből az időszakból: volt egy kurzusom, A manipuláció szociálpszichológiája. Két azóta nevezetessé vált hallgatóm járt oda: Semjén Zsolt és a néhai Rózsa-Flores Eduardo.”

Az emlékeit nyugdíjba vonulása apropóján felidéző egyetemi docens szerint mindketten nagyon aktív, érdeklődő diákok voltak.

“Flores egy kicsit aktívabb is volt a hallgatók között – nem csupán politikailag – ez a benyomásom maradt meg róla. Jól szerepeltek, azt hiszem, jelesre is zárták a tárgyat mindketten, hiszen nem kötelezően vették fel a kurzusomat, hanem valóban érdekelte őket. De ez nem is volt buktatós tárgy. Azt már nem tudnám megmondani, milyen viszonyban voltak, végül is csak hetente egyszer láttam őket.”

 

A Bors kereste a miniszterelnök-helyettest: hogy ő miként emlékszik erre az időszakra, amelyről eddig nem beszélt, de Semjén Zsolt egyelőre nem tudott nyilatkozni, mert mint sajtósa közölte: a családjával nyaral. A lap emlékeztet rá, hogy Rózsa-Flores több későbbi politikussal is megismerkedett, miután 1988-ban KISZ-titkár lett az ELTE-n. Mások mellett Kiss Péterrel, a néhai szocialista politikussal, a volt titokminiszter Szilvásy Györggyel és Gyurcsány Ferenccel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik