Belföld

Orbán veje kiszállt a közbeszerzésekből

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)

Tiborcz István az őt ért támadások miatt eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet – írja a Napi Gazdaság.

Orbán Viktor miniszterelnök veje az őt és családját ért folyamatos támadások miatt hozta meg döntését. A Napi Gazdaság szerint Orbán Ráhel és Tiborcz István 2013 szeptemberi esküvője óta gyakorlatilag nem telt el olyan hónap, hogy valamelyik médium, ellenzéki párt ne foglalkozott volna a Tiborcz-érdekeltségek vagyoni helyzetével.

Az Országgyűlésben az LMP is intézett kérdést a kormányfőhöz az Elios nevű vállalkozás tevékenysége miatt. Erre Orbán Viktor elmondta: senki nem élvezhet előnyt és nem szenvedhet el hátrányt sem kapcsolatai, sem származása, sem politikai nézetei miatt.

 
Fotó: Facebook 

Orbán Viktor szerint korábban utasította az állami társaságokért felelős fejlesztési minisztert, kötelezze a cégeket arra, hogy aki rá vagy családtagjára hivatkozva ott megjelenik, azonnal zavarják el.

Mint azt korábban megírtuk, legutóbb a múlt héten derült ki, hogy  a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios korszerűsítheti Ságvár közvilágítását és az ajkai stadionét. Az Elios a közbeszerzési értesítő szerint a somogyi Ságváron 279 millióért szerelhet fel LED-es lámpákkal az utcákat. A cég nyert ugyanazon a héten Cegléden, ott 503 millióért telepíthetnek energiatakarékos lámpákat. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik