Belföld

Dr. Daher bukhat, oszlik a Fidesz

Daher-Pierre(430x286).jpg (Daher Pierre)
Daher-Pierre(430x286).jpg (Daher Pierre)

Egy régóta húzódó válság végére kerülhet pont az edelényi szervezet feloszlatásával – írja a Népszava.

2010-ben Molnár Oszkár korábbi fideszes parlamenti képviselő, polgármester, jelenleg független polgármester ellenében Daher Pierre orvost jelölte a párt az országgyűlési választásokon. A jelölt elbukta a választást, ráadásul indulásával megosztotta a helyi szervezetet. A tagok mintegy 60 százaléka kilépett, az aktív tagok két tábora állóháborúba kezdett.

Demeter Zoltán választókerületi elnök az edelényi szervezet feloszlatását kérte. Most az a kérdés, hogy ki kap majd megbízást az új szervezet megalakítására. A Népszava úgy tudja, a Fidesz helyi erős emberének számító Loj Balázsnak áll a zászló. Daher terve, hogy ő lesz az edelényi alapszervezet elnöke, elbukni látszik.

A lap szerint az orvos-igazgató Daher, és Demeter Zoltán országgyűlési képviselő viszonya megromlott, de a régi társak összefogtak: Demeter mindenben támogatja Edelény városát, Molnár Oszkárral kiváló a kapcsolatuk, Molnár pedig 2014 októberében Loj Balázst jelölte Edelény alpolgármesterévé, amit a képviselő-testület többsége el is fogadott.

Dr. Daher 2008-tól az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet igazgatója. A 2010-es országgyűlési választásokon elbukott ugyan a romákra tett kijelentései miatt kiárt Molnár Oszkár ellenében, de júniusban mégis bekerült az Országgyűlésbe, mivel Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselő európai parlamenti képviselő lett, helyére őt jelölte pártja.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik