Belföld

Vona: Aki rasszista, keressen magának másik pártot

Vona Gábor (Vona Gábor)
Vona Gábor (Vona Gábor)

A pártelnök szerint tévedésből van a Jobbikban az, aki olyan programpontra számít, ami faji, vallási vagy bármilyen tekintetben különbséget tesz az emberek között. Lenyesné a vadhajtásokat.

Mint arról hétfői parlamenti tudósításunkban is beszámoltunk, Vona Gábor sajtótájékoztatón értékelte a tapolcai időközi választás eredményét. A jobbikos jelölt, Rig Lajos győzelmét Vona történelmi jelentőségűnek nevezte, hozzátéve, hogy a párt lesz a következő választáson a Fidesz kihívója.

Kérdésre válaszolva a pártelnök elmondta: néppárti folyamatot akar végigvinni a Jobbikban, mely során vállalja a felelősséget saját „vadhajtásaikért”, azokat „le fogja nyesni”. Az antiszemita, illetve cigányellenes tagok és szavazók felé azt üzente: a Jobbiknak nincs és nem is lesz olyan programpontja, amely faji, vallási vagy bármilyen alapon különbséget tesz az emberek között. Ha valaki akár támogatóként, akár tagként erre számított volna, valószínűleg tévedésből van a Jobbikban – jelentette ki Vona, egyben arra kérte az érintetteket, hogy keressenek maguknak másik politikai pártot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik