Belföld

Kertész Zsuzsa rémálmait idézte az állami hírtévé

Kertész Zsuzsa (Kertész Zsuzsa, televíziós bemondónő)
Kertész Zsuzsa (Kertész Zsuzsa, televíziós bemondónő)

A legendás bemondónő az Origónak adott interjúban elárulja, hogy nagyon várta az M1 hírcsatorna indulását, de végül csalódottan kikapcsolta a tévét.

A volt MTV-s nézőként kapva kapott a nemzeti hírcsatorna indulásán. Azt várta, hogy a mostani technikai háttérrel, ifjú titánokkal, hírek garmadájával körülvéve, végre csemegére bukkan. „Hát az volt… Ha nem lenne ilyen szomorú a felkészületlenség, az éretlenség, a rendezetlenség, paródiának” tekinthette volna. Neki csak lázálmaiban fordul elő, ami ott volt.

Kertész Zsuzsa emlékeztet rá, hogy régen a Magyar Rádióban és a Magyar Televízióban dolgozni rang volt. „A precizitás magasiskolája volt a bemondói munka, ami persze csak akkor valósulhatott meg, ha a szerkesztők, a műszak hozzáértőn látták el a feladatukat. Felkészületlen ember egy területen sem dolgozhatott. Anno egy hírműsorban vagy híradóban szerepelni egyenlő volt a szakma egyfajta csúcsával.”

A legendás bemondónő nem nagyon talál olyan műsorokat a tévében, rádióban, amiket szívesen követne, nagyon ritkán bukkan olyanokra, amelyekről azt feltételezi, hogy lekötik a figyelmét. Ha felfedezi régi rádiósok nevét a műsoráradatban, arra fókuszál, mert tudja, minőséget kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik