Belföld

Putyinnak adná a Nobel-békedíjat a Honfoglalás 2000 egyesület

üdvözöljük matolcsy elnök urat (matolcsy györgy, demonstráció)
üdvözöljük matolcsy elnök urat (matolcsy györgy, demonstráció)

Vannak, akik rendkívül lelkesen várják az orosz elnök budapesti látogatását.

„A civil szervezet tagjai az orosz követség előtt békés tüntetésen üdvözölték a közeli napokban hazánkba érkező Putyin elnököt” – tájékoztatta a sajtót a Honfoglalás 2000 egyesület. Mint írják, Szilvásy György és Jáky Miklós a rendezvényen azt mondta, a látogatás hazánk felértékelését jelenti, mely Orbán miniszterelnök és kormánya hatalmas sikerének tekinthető.

A szervezet korábbi tevékenységei közt szerepel egy kétfős szimpátiatüntetés Matolcsy György MNB-elnöki kinevezése kapcsán (lásd fotó), Hoffmann Rózsa államfői jelölése és szoros együttműködés a Thürmer Gyula-féle Munkáspárttal.

 Fotó: falramentaparlament.tumblr.com

Mostani közleményükben azt kérik, hogy Putyin erősítse meg a korábban megkötött szerződéseket egyebek mellett Paks II és a gázszállítási szerződés kapcsán, és mentesítse hazánkat a gazdasági embargó alól. Mint írják, demonstrációjukon „a szónokok kitértek az orosz elnök személyes érdemeire, melyeket hazája, népe felemelkedése, a nemzettudat erősítése érdekében folytat, s küzdelmét korunk legpusztítóbb eszmerendszere a liberalizmus ellen”, emellett kiemelik, hogy az ukrajnai tűzszüneti megállapodásban „Putyin elnöknek jelentős szerepe van, mely a Kárpát-aljai magyarság számára is megnyugvást jelent”. Mindezért arra kérik a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy javasolja: 2015-ben Putyin elnöknek ítéljék a Nobel-békedíjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik