Belföld

Rogán a pékekből csinál népellenséget

Rogan-Antal(210x140).jpg (rogán antal)
Rogan-Antal(210x140).jpg (rogán antal)

Az ellenzék szerint a Fidesz frakcióvezetője az ingatlanbotrány elől menekül azzal, hogy rászállt a kenyér és a kifli árára.

Rogán Antal az utóbbi napokban rászállt a pékekre – azt kéri számon, hogy miért nem csökken a pékáruk ára, miközben a benzin olcsóbb lett. Szerdán egyeztetett a pékszövetséggel és az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetségével, ahol elhangzott, hogy a péktermékek árát nem csak az üzemanyagár befolyásolja, hanem egyéb pluszterhek is vannak, mint az útdíj vagy a vasárnapi zárva tartásból fakadó költségek.

Az ellenzéki pártok a találkozó után élesen bírálták Rogánt. Az LMP szerint a frakcióvezető saját ingatlanmutyijairól akarja elterelni a figyelmet, de ha komolyan gondolja a javaslatát, akkor a Fidesz a kisvállalkozások ellensége. Heltai László, a párt gazdaságpolitikai szóvivője elmondta: az üzemanyagárak és más költségek növekedésekor a vállalkozások veszteséget halmoztak fel, munkahelyek ezrei kerültek veszélybe. Amikor azonban egy kis levegőhöz juthatnának az üzemanyagár-csökkenéssel, a kormány újabb sarcokat akar kivetni rájuk. A lakossági rezsicsökkentés ráadásul akár 40-50 százalékkal is megnövelte a vállalkozások energiaszámláit. Az LMP szerint a kenyér árát az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentésével lehetne mérsékelni.

A szocialisták viszont arra szólítják fel Rogánt, hogy ne csak a kenyér és a kifli árát akarja csökkenteni, a párt szerint a magyar embereknek teljes árcsökkentés jár. A párt a kőolaj és földgáz árának csökkenése miatt húsz százalékkal csökkentené a gázszámlákat a háztartások átlagfogyasztásának mértékéig, valamint tízzel az áram és a gázfűtés árát. A szocialisták szintén úgy vélik, hogy a Fidesz Rogán korrupciós ügyeiről akarja elterelni a figyelmet.

A DK a gáz árának csökkentését várja a kormánytól és azt, hogy csökkentsék a világrekordnak számító 27 százalékos áfát. Az ügy menekülés a Rogán személyét ért korrupciós botrányok elől – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik