Belföld

Ázik az ország

A nagy mennyiségű eső miatt szerdára is figyelmeztetést adtak ki. Már csak csütörtökig kell várni a napsütésre, hétvégén pedig újra 30 fok felett lesz a hőmérséklet.

Szerdán szeles, esős időre kell számítani az Időkép előrejelzése szerint. A Dunántúlon a 24-27 fokot is elérheti a hőmérséklet, de a Dunától keletre csak 21-24 fok várható. Fülledt lesz az idő, ráadásul kettős fronthatás érvényesül, ami kellemetlen panaszokat okozhat az arra érzékenyek számára – fejfájás, mellkasi fájdalom, reumatikus fájdalmak, görcsök is jelentkezhetnek.

Az ország nyugati-északnyugati megyéit kivéve mindenütt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás miatt, rövid idő alatt 25-30 mm-nél is több csapadék hullhat. Térképünkön sárga színnel jelöltük az érintett megyéket.

 

Csütörtök reggelre 13-17 fokra hűl a levegő. A Dunántúl nagy részén napos idő várható, a Duna vonalán és attól keletre még lehetnek záporok, zivatarok. Napközben 26-28 fok valószínű.

Pénteken és szombaton már csak elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra, a legtöbb helyen újra 30 fok fölé melegszik az idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik