Belföld

Zivatarok mossák el a kánikulát

Ítéletidőre kell számítani kedden, a Dunánál már csatasorba álltak a viharfelhők. Riasztás is van, Kecelen cseresznyeméretű jég esett.

Tetőzik kedden a kánikula – írja az Időkép, de hozzáteszik, hogy a zivatarok nyomában jelentősen vissza fog esni a hőmérséklet. Délután a Dunántúlon 26-29, a Duna-Tisza közében és a Tiszántúlon 30-34 fok várható. Hidegfront gyötri az arra érzékenyeket, ízületi és reumatikus fájdalmak jelentkezhetnek náluk. Ahol nem takarják felhők a napot, ott brutális lesz az UV-sugárzás, mindenképp kerüljék el a közvetlen napfényt.

Szinte az egész országban másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami azt jelenti, hogy közepes esély van nagy széllel és jéggel érkező viharra, illetve 50 mm-t meghaladó hirtelen lezúduló esőre. Az Időkép olvasóinak beszámolói szerint Kecelen cseresznye nagyságú jég hullott, a Balaton esti sötétségbe borult, Szegeden pedig a járdákon hömpölygött a víz.

 Kecelről Prox01 küldte az Időképnek ezt a képet.

Szerda reggelre a Dunántúlon 13-17, a Kisalföldön 12 fokra hűl a levegő. A Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon 17-19 fok várható. Maradnak a viharok, főleg délen és a Dunától keletre. A Dunántúlon 20-24, a keleti országrészben 25-27 fok várható szerdán délután.

Csütörtökön és pénteken is számítani kell záporokra, zivatarokra országszerte, amit erős szél kísér. Nagy hőmérsékleti különbségek lehetnek az országban, 20-29 fok között alakul a hét második felében a hőmérséklet, a Dunántúlon lesz hidegebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik