Belföld

Befagyott a Balaton

Továbbra is változó vastagságú a jég a Balatonon és a Velencei-tavon.

Péntek délelőtt még nem volt egyetlen partszakasz sem sportolásra alkalmas; a hétvégén több településen is tervezik jégpálya kijelölését a Balaton és a Velencei-tó partján. Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-vel pénteken közölte, a sportolásra alkalmas jégvastagság minimálisan 10-12 centiméter, a péntek reggeli mérések szerint azonban még csak 4,5-9 centiméter között váltakozik a jég vastagsága a Balatonon és a Velencei-tavon.

Az elmúlt napok hideg időjárásának köszönhetően mind a Balaton, mind a Velencei-tó vizén megindult a jegesedés, és mindkét tavon folyamatosan változik a jég vastagsága az időjárás függvényében.

A vízügy felhívja a sportolni vágyók figyelmét, hogy az egyes partszakaszokon és a nyílt vízfelületen is eltérő lehet a jég vastagsága, ezért kérik, hogy csak a sportolásra kijelölt területeken menjen mindenki a jégre.

A péntek reggeli, a parttól 4-10 méterre történő mérések során Siófoknál 6 centiméteres, Keszthelynél is 6 centiméteres, Balatonakalinál 4,5 centiméteres és a Velencei-tavon Agárdnál 9 centiméteres jégvastagságot mértek a vízügy szakemberei.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik