Sport

Történelmi tett küszöbén a Memphis

A Memphis Grizzlies együttese egy győzelemre került attól, hogy történelme során először nyerjen meg egy párharcot az NBA rájátszásában.

A félidőben még kétpontos hátrányban volt az alapszakaszt a nyugati konferencia nyolcadik helyén záró Memphis Grizzlies, a hazai pályán játszó együttes azonban a harmadik és a negyedik negyedben a védekezés magasiskoláját mutatta be a nyugati első San Antonio Spurs ellen, 104-86-os győzelmével pedig 3-1-es vezetésre tett szert a párharcban.

A Grizzlies fennállása során (és ebbe beleszámítanak a vancouveri évek is), mindössze negyedszer váltotta meg a jegyét a playoffra, eddig rendre az első kör jelentette a végállomást, olyannyira, hogy az első győztes meccset is csak idén sikerült behúzni. A legjobbját, Rudy Gayt továbbra is nélkülöző gárda újabb sikerét igazi csapatmunkának köszönheti, a pályára lépő játékosok közül egyedül Haddadi nem tudott pontot szerezni, öten pedig legalább tíz egységgel zártak. A túloldalon a szezonban ismét magára találó Toín Parker hiába szorgoskodott össze 23 pontot, 7 eladott labdája, na meg a társak betlijei miatt zakó lett a vége, így Gregg Popovich fiainak már az életben maradás a tét.

A Dallas Mavericks is egy győzelemre van a továbbjutástól, a Dirk Nowotzki (25 pont) és Tyson Chandler (14 pont és 20 lepattanó) vezette texasi alakulat ugyanis hazai pályán 93-82-re legyőzte a Portland Trail Blazerst, ezzel pedig már 3-2-re vezet a párosításban, ugyanakkor a következő meccsre a Rose Gardenben kerül sor, melyet sosem könnyű bevenni. Az előző összecsapáson maradandót alkotó Brandon Roy ezúttal elég szürke teljesítményt nyújtott, mindössze öt pontot szerzett.

Hiába Kevin Durant 31 és Russel Westbrook 30 pontja, az Oklahoma City nem tudta második idegenbeli mérkőzésén is legyőzni a szimpatikus csapattá kovácsolódó Denver Nuggets együttesét, így a Thunder nem tudta megismételni a Boston Celtics bravúrját, azaz söpréssel továbbjutni az első körből. Ty Lawson, a Nuggets irányítója volt a nyerőember a maga 27 pontjával, kilencszer állhatott a büntetővonalra, ebből egyszer sem hibázott.

Eredmények – NBA-rájátszás – főcsoport-negyeddöntők, Nyugat:
Memphis Grizzlies-San Antonio Spurs 104-86
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a Memphis javára.
Dallas Mavericks-Portland Trail Blazers 93-82
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Dallas javára.
Denver Nuggets-Oklahoma City Thunder 104-101
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 az Oklahoma City javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik