Sport

Fogynak a légiósok a kosárbajnokságban

Az alapszakasznak vége, a csalódott csapatok a rájátszásra már csak magyarokkal állnak ki.

A férfi kosárlabda NB 1-ben egy forduló maradt hátra az alapszakaszból, ezt a hétvégén rendezik meg. Minden eldőlt, már ami a nyolc közé jutást illeti. Bent van a felsőházban a Szolnok, az Albacomp, a Paks, a Körmend, a Kecskemét, a Falco, a Zalaegerszeg és a Pécs.

Nagy meglepetésre a Meszlényi Róbert irányította Soproni KC Thomas Kelley-vel, Molnárral és Szabóval, Townes-szal kiesett a legjobbak közül. Az amerikai Darian Townesnak nem hosszabbítják meg a szerződését, amely április 2-án lejár. Kelley feltehetően marad a csapatban, de még nem tudni, milyen költségvetéssel és milyen céllal indul neki a következő szezonnak az SKC.

A Kaposvár is lemaradt a felsőházról, így az alsóházi playoffot már csak magyarokkal kezdi meg. Kurt Cunningham, Josh Wilson és Werner nem lép pályára somogyi színekben – írja a BB1.hu oldal.

Korábban a bajnok Zalaegerszegnél váltak meg a légiósoktól, igaz, ott anyagi okok vezettek odáig. A ZTE így is bejutott a nyolc közé, nemrég a Körmendet verték meg egy emlékezetes találkozón.

A negyeddöntő mérkőzéseinek hivatalos időpontjai:

1. mérkőzés: április 9., szombat
2. mérkőzés: április 12., kedd
3. mérkőzés: április 15., péntek
4. mérkőzés: április 18., hétfő (ha szükséges)
5. mérkőzés: április 20., szerda (ha szükséges)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik