Foci

A 93. percben érkezett a brazilok győztes gólja

brazil válogatott (Array)
brazil válogatott (Array)

A Selecao alaposan megszenvedett a perui válogatott ellen vasárnap éjjel.

A 2015-ös kiírás egyelőre egyértelműen nem a papírformák Copa Américája. Kezdődött azzal, hogy pénteken Mexikó pontot vesztett Bolívia ellen, majd Paraguay tört borsot az argentinok orra alá.

A D csoport a Kolumbia-Venezuela összecsapással indult, és hatalmas meglepetésre nem James Rodriguezék jöttek ki győztesen a párharcból. A meccs egyetlen gólját Rondon szerezte fél órával a rendes játékidő vége előtt. Úgy látszik, a venezuelaiakra hatott a meztelen nők motiválása.

A későbbi találkozón az egyik legnagyobb favorit Brazília lépett pályára Peru ellen, a 2014-es vb házigazdája pedig három perc elteltével máris hátrányba került.

Igaz, sokáig nem kellett várni az egyenlítésre, hisz az ötödik perc végén Neymar találatával máris 1-1 állt az eredményjelzőn.

Ezt követően hosszú gólcsend következett, és benne volt a pakliban, hogy a Selecao is pontvesztéssel kezdi a kontinensviadalt. A 93. percben viszont jött Neymar, a Barcelona támadója álompasszal szolgálta ki Douglas Costát, aki rutinból értékesítette ziccerét.

Folytatás ma éjjel az A csoporttal, ahol a második körben Ecuador-Bolívia és Chile-Mexikó mérkőzéséket rendeznek.

Eredmények – Copa América, 1. forduló, D csoport:

Kolumbia-Venezuela 0-1 (0-0)
Brazília-Peru 2-1 (1-1) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik