Sport

Bolt izgul idei debütálása előtt

Csütörtökön a római atlétikai Gyémánt Liga-versenyen áll rajthoz először a szezonban Usain Bolt, aki állítása szerint pályafutása során először kicsit feszülten várja a versenyt.

A jamaicaiak háromszoros olimpiai és világbajnok “csodasprintere” nem véletlenül izgul az olaszországi fellépése előtt, ugyanis most először versenyez azóta, hogy tavaly augusztusban kikapott legnagyobb riválisától, az amerikai Tyson Gaytől 100 méteren.

“Be akarom bizonyítani az egész világnak, hogy továbbra is én vagyok a legjobb” – nyilatkozta a 100 és 200 méter világcsúcstartója, aki azt is elmondta, hogy a felkészülés során sikerült növelni az izomtömegét is, ezért jóval erősebbnek néz ki, mint korábban.

Bolt elsőre rögtön összemérheti sebességét honfitársával, a korábbi rekorder Asafa Powellel a klasszikus sprintszámban.

“Természetes, hogy ilyenkor feszült az ember, én is az vagyok – mondta Powell. – Ez lesz idén mindkettőnk számára az első igazi megmérettetés, ami előtt mindig idegesebb az ember. Most derül majd ki, hogy hol is tartunk, mennyire vagyunk jók, vagy esetleg elfelejtettünk-e futni.”

A férfi 100 m mezőnyében a két jamaicai mellett ott lesz a táv francia Európa-bajnoka, Christophe Lemaitre, az első fehér futó, aki 10 mp-en belül teljesítette a 100-at.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik