Belföld

Figyelmeztetés: pirosban úszik az ország

hőség (Array)
hőség (Array)

Még durvább lesz a hőség.

Kedden délután és este elsősorban az Alpokalján, a Kisalföldön, szerdára virradó éjszaka, illetve szerda este főként az Északi-középhegység térségében alakulhat ki kis valószínűséggel zivatar. Csak a középső és délnyugati országrészre adtak ki piros figyelmeztetést, a többi megyében “csak” 25 fok fölött alakul a középhőmérséklet, így ott másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szerdára már Magyarország egészére piros – harmadfokú – figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a tovább erősödő nappali felmelegedés miatt. A középhőmérséklet az előrejelzés szerint szerdán várhatóan több helyen még meg is haladja a 27 fokot. A sok napsütést csak kevés gomoly-, és fátyolfelhő zavarhatja, csapadék nem lesz. A szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34, 37 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben derült lesz az ég, délutántól először a Dunántúlon, estefelé az Északi-középhegységben is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Az Alföld kivételével elszórtan fordul elő zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, estefelé a Dunántúlon északnyugatira fordul. A zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18, 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet már 34 és 38 fok között alakul.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik