Belföld

Az ekevas is repül a szántóversenyen

A 90-es évek vége után tavaly újjáéledt a szántóversenyek hagyománya Székkutason, idén így harmadik alkalommal készülnek a régió legjobb traktorosai a megmérettetésre augusztusban. Mihály Károly főszervező, aki egykor maga is eredményes versenyző volt, részleteket is elárult.

A megújuló Maczelka kúriánál tartottak egyeztető megbeszélést az idei rendezvénnyel kapcsolatban, ahová elhívták a lebonyolításban részt vevő cégeket, vállalkozókat, szervezőket és támogatókat.

Kispál Ferenc a megyei agrárkamara vezetője idén is támogatásáról biztosította a szervezőket, de sok megyei és megyén túli mezőgazdasági cég is a kezdeményezés mellé állt. Így az idei rendezvény egy mezőgazdasági kiállítással és szemlével is párosul.

Emellett egy színes, programokkal zsúfolt nap is kíséri a szántóversenyt. A sok kategória “futama” között láthatnak veterán traktor bemutatót, sőt ekevas-hajító versenyt is hirdetnek. Természetesen egész nap étel, ital, zene és kirakodók várják a kilátogatókat.

A napot Budai Gyula államtitkár nyitja majd meg, majd gazdafórumot is tart a helyszínen, amely a tavalyinál pár száz méterrel arrébb tevődött, hiszen most ott kukorica van vetve. A 47-es út melletti, régi TSZ bekötő út melletti területet egyébként könnyű lesz megtalálni augusztus 17-én, amikorra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik