Belföld

Százmilliókkal rövidítette meg az államot a vásárhelyi cégvezető

A gyanú szerint. Költségvetési csalás miatt nyomoznak a Generál Média Kft. most elfogott igazgatója ellen.

A rendőrség a minap megerősítette a Népszabadság korábbi értesülését, miszerint július végén, a frankfurti repülőtéren a német hatóságok elfogták a hódmezővásárhelyi székhelyű Generál Média Kft még szökésben lévő, nemzetközi elfogatóparancs alatt álló vezetőjét.

Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az ORFK közleménye szerint, az eddigi információk alapján „H. Endre bűntársaival, nevéhez köthető gazdasági társaságok vezetőjeként eljárva, koordináló, operatív irányító személyeket bízott meg azzal, hogy egyes – stróman ügyvezetők által vezetett – cégek nevében 2009-től kezdődően a társaságok közötti pénzmozgásra utalóan valótlan tartalmú számlákat állítsanak ki.”

A kiállított fiktív számlák összege eléri 1,3 milliárd forintot. Azok mögött tényleges teljesítés nem volt. Ezek alapján az ügyben érintett cégek jogosulatlanul csökkentették a befizetendő áfájuk összegét, ezzel pedig körülbelül 270 millió forint kárt okotak a magyar államnak.

Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

A férfit a hazaszállítását követően a nyomozók őrizetbe vették, egyúttal indítványozták az előzetes letartóztatásba helyezését. Az eljárást vele szemben a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik