Belföld

Arattak a Kankalin táncosai Montenegróban

A vásárhelyi csoport képviselte a magyarokat a bari nemzetközi összművészeti fesztiválon.

Kétnapos nemzetközi összművészeti fesztivált tartottak a héten a montenegrói Barban. A rangos, immáron ötödik alkalommal megrendezett rendezvényen a magyar néptánckultúrát – három másik csoporttal együtt – a hódmezővásárhelyi Kankalin együttes képviselte.

Törökné Tárkány Katalin balkáni küldöttsége kalocsait táncolt a tengerparti város közönségének. Berényi Olga, a Kankalin egyik táncosának beszámolója szerint a csoport produkciója nagy sikert aratatott a helyiek és a turisták körében. Nem csak a színpadon, de a szálloda parkolójában rögtönzött utolsó próbájukon, illetve a fellépés utáni hajókiránduláson előadott spontán énekbemutatón is hatalmas taps dicsérte őket.

Hárman közülünk különösen nagyot alakítottak azzal, hogy a hiányos létszámú makói csapatba beugrottak és kisegítették őket. Nagyságukat és tudásukat bizonyította, hogy idegen párral, gyakorlás nélkül is úgy tudtak szerepelni, hogy nem lehetett észrevenni, hogy nem egy összeszokott csapatról van szó – mondta el Berényi Olga, akitől azt is megtudtuk, a tánccsoport vezetősége a rutinosabb fellépők mellett két lelkes kezdő táncosnak is lehetőséget adott az utazásra, és így nemzetközi megmérettetésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik