Belföld

Majsán elnök a vásárhelyi médiás

DÖK elnök kiskunmajsai iskolájában, de megyeszerte foglalkozik a sajtóval a vásárhelyi Bornemissza Péter, aki legutóbb Weisz Fannit csábította le az Alföldre.

A vásárhelyi fiatalember a Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tizenegyedikes média és kommunikáció szakos tanulója. Vásárhelyen a Klauzál Gábor Általános Iskolában tanult, itt a Hódmezővásárhelyi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselője is volt.

Majsán DÖK elnök lett és az iskola vezetőségével kiváló kapcsolatot alakított ki. Amellett, hogy facebook oldalakra fotózik, több megyei médiumnak is készített már képeket, sőt az újságírással is kacérkodik – érhető módon. Legutóbb iskolájába csábította Weisz Fannit.

Bornemissza Péter a látogatásról is írt: – ” Weisz Fanni a Kiskunmajsai Dózsa György Gimnáziumban járt kedd délután. A rendezvényt Farkas Zoltán, az iskola igazgatója nyitotta meg, aki megnyitójában mesélt egy diákjukról, aki vak volt. Ennek a diáknak fogyatékossága irányította rá az igazgató figyelmét, hogy azokat az akadályokat, amikkel ők nap mint nap szembesülnek, komolyan kell venni. A megnyitót követően Bornemissza Péter, a Diákönkormányzat elnöke megtartotta köszöntő beszédét.”

„A pálya-orientált diákokat valamilyen módon rávehetnék a jelnyelv tanulására is, mivel egy turizmusban dolgozó személynek az idegen nyelv tudása mellett a jelnyelv ismerete is fontos lehet. Ezt a fajta oktatást elképzelhetjük kommunikáció és/vagy nyelvtan órákba építve, vagy esetleg idegen nyelvként.” – hangsúlyozta a DÖK-elnöke.

“Weisz Fanni, az esélyegyenlőségi aktivista felhívta a figyelmet arra, hogy nem is gondolnánk, mennyi közös van halló és hallatlan ember között; ez által irányította rá a figyelmet egyenlőségre. Fanni már 13-14 éves korában rájött, hogy a siketek és hallók közötti kommunikáció, illetve a jelnyelv helyzete tisztázatlan és megoldásra vár.  2017-re ígérték a siket iskolákban a jelnyelvi oktatást, de ez nagyon késő lesz.” ”Weisz Fanni szerint az emberek már most nyitottak a jelnyelvre és élvezik az előadásait, ismerkednek a kommunikáció ezen fajtájával. “

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik