Üzleti tippek

Mentőövet dobtak a Művészetek Völgyének

Teljes programmal jelentkezik – idén tizenötödik alkalommal -a Művészetek Völgye Fesztivál július 25 és augusztus 3 között. A kultusztárca kezdeményezésére több minisztérium összesen 54 millió forinttal támogatta az ország nagyszabású összművészeti fesztiválját – az utolsó pillanatban.

Az idei év eseményeit az EU-s csatlakozás jegyében szervezték a rendezők. A tíz nap egyik vezérmotívuma az európai integráció erősítése, az európai civil gondolat elmélyítése. Kapolcs fővédnöke Pat Cox, az Európa Tanács elnöke lesz, aki, mint írta, kedves kötelességének tett eleget, amikor levélben tájékoztatott, a szervezet 5000 euróval támogatja a rendezvényeket.

PHARE-pályázatot nyert a fesztivál az idei évben. Konferenciát szerveznek az unió és a kistelepülések, kis régiók kapcsolatáról, több nemzetközi program is lesz a művészeti események között. Vigántpetenden az Európai Szél Fesztivál keretében fellép a Teatro Capricco Sátorszínház. Kapolcson, a Gástya-árokban minden nap színpadra lép egy pennsylvaniai társulat három görög tragédia adaptációjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik