Kedden a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal Csongrád megyei szervezete is elrendelte a téli kiemelt ellenőrzéseket, különös tekintettel azokra az élelmiszerekre, amelyeket a közelgő karácsony kapcsán a leggyakrabban vásárolnak.
Szegeden kifejezetten a hal és haltermékek lesznek „terítéken”. Mint minden kiemelt akció esetén, most is a különösen nagyforgalmú területekre koncentrálódnak az ellenőrzések,beleértve a forgalmazó és előállító helyeket is. Az ellenőrök vizsgálják többek között a friss hús; hal és haltermékek, pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítmények, vagy például a virsli előállítását és forgalmazását, valamint az édesipari és borászati termékeket is.
Elsősorban a bevásárlóközpontok, ünnepi vásárok számíthatnak az ellenőrök megjelenésére. A kiemelt ellenőrzési időszak 2013. november 18. – december 31 között tart.