Belföld

Riasztó felügyeli Szegeden az egyetemi wc papírt

Az újra megnyitott mosdókban eddig nem fordult elő lopás.

Megalájkolják a hallgatók a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjának (TIK) döntését az épület összes mosdójának újra megnyitásáról. A Szeged24 megírta,  a külső, nem a könyvtári részben lévő WC-ket azért kellett lezárni, mert megszaporodtak a lopások. Napi rendszerességgel tűnt el wc papír, folyékony szappan és illatosító, gyakorlatilag mindent vittek, ami nem volt odacsavarozva.

A TIK-ben megszigorították a biztonsági ellenőrzést, és a gyanús esetekben megnézték a helyiségből kilépők csomagját is, azonban nem sikerült visszaszorítani a károkozást. Az intézmény vezetése ezért úgy döntött, lezárja a kártyás beléptetőn kívüli mosdókat.

Megvan a megoldás

A napokban azonban ismét megnyitották a lopásoknak kitett részt. A Szeged24 megtudta, továbbra is megerősített szolgálattal vigyázzák az épület egyenruhás biztonsági őrei az értékeket, akik természetesen a mosdókba nem léphetnek be. A WC papírt riasztó vigyázza és további megelőző intézkedéseket is bevezettek. A következőkben pedig tesztelés után lopásbiztos fürdőszobai berendezéseket fognak beszerezni és felszerelni az I-es és II tantermekhez kapcsolódó mellékhelyiségekben.

A lopások miatt eddig senki ellen sem indult eljárás, az újranyitás óta pedig nem fordult még elő lopás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik