Belföld

Új helyen, új névvel működik a szociális iroda

A szegedi önkormányzat Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Irodájának elnevezése március 1-től Humán Közszolgáltatási Iroda elnevezésre változott - írja a szeged.hu.

A közigazgatás átszervezésével – a járási hivatalok kialakításával – párhuzamosan az önkormányzat szociális ügyekkel foglalkozó irodája a Huszár utcából a Széchenyi téri „szürke” épületbe költözött. Így hétfőtől már itt fogadják az ügyfeleket. A Humán Közszolgáltatási Iroda Szociális Osztály Ügyfélszolgálati Csoportja hétfőn és kedden reggel 8-tól 15 óráig, szerdán 8-tól 11 óráig és 13-tól este fél 6-ig, pénteken pedig 8-tól 12 óra 30-ig várja új helyén az ügyfeleket.

Az irodában többek között a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, a rendszeres szociális segély, a lakhatási támogatás és a méltányossági közgyógyellátás ügyeit intézhetik a szegediek. Ám az alanyi jogon járó közgyógyellátással kapcsolatos ügyek intézése továbbra is a Huszár utcában maradt, de a járási hivatal keretein belül.

Egy helyi rendelet alapján az önkormányzat hatáskörében maradt, és a Széchenyi téren intézhetők az átmeneti és a temetési segélyekkel kapcsolatos ügyek, valamint itt kérelmezhető az adósságkezelési szolgáltatás is.

A Széchenyi térről már decemberben átköltözött a Huszár utcába a járási hivatalhoz került gyámhatósági, gyermekvédelmi ügyintézés. Bár a gyámhivatal már az új helyen működik, egyes, a jegyző hatáskörébe tartozó ügyek intézése a Humán Közszolgáltatási Irodán maradt. Ilyen például a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás – az ezekkel kapcsolatos ügyek intézését a Széchenyi téri „szürke” épületben végzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik